Prim-ministrul Boris Johnson a dat anunțul pe care toți fanii englezi ai fotbalului îl așteptau: suporterii se vor putea întoarce în tribunele arenelor sportive de la jumătatea lunii mai.

Atmosfera superba pe AnfieldFoto: liverpoolfc.com

Boris Johnson a declarat într-o conferință de presă că s-a ajuns la a treia etapă a relaxării restricțiilor generate de pandemia de coronavirus.

Astfel, arenele sportive vor putea să-i primească din nou pe fani începând din 17 mai. Stadioanele vor putea găzdui 10.000 de spectatori începând cu meciurile care vor avea loc săptămâna viitoare, potrivit Eurosport.

”Vom permite fanilor să meargă pe stadioane în limita capacității”, a declarat Johnson.

Penultima etapă din Premier League a fost amânată pentru 18-19 mai, în așa fel încât fiecare echipă să poată juca un meci acasă până la finalul campionatului de pe 23 mai.

Premier League confirmase încă de săptămâna trecută că la meciuri vor putea asista doar fanii echipei gazdă.

„Va fi superb să avem fanii înapoi. Ne-a fost dor de ei iar Premier League nu a fost la fel fără ei. Prezența lor va oferi un final fantastic acestui sezon. Chiar dacă o parte mică a fanilor gazdă vor putea fi la meciuri săptămâna viitoare, cred că este un pas important în întoarcerea la normalitate”, a precizat Richard Masters, președintele Premier League.

Te-ar putea interesa și: