Raed Arafat a anunțat, luni, că revenirea fanilor pe arene se va transforma în realitate în următoarea perioadă. Secretarul de stat a precizat care vor fi condițiile în care publicul va putea participa la meciurile test.

Spectatori pe Arena NationalaFoto: HotNews / DP

Ce spune Guvernul - În ce condiții ai voie pe stadion

"Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Prin excepție de la prevederile anterioare, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății", se arată în decizia Guvernului.

Care vor fi primele meciuri test

Primele meciuri în care prezența fanilor va fi permisă pe stadioane: finala Cupei României (22 mai) și România vs Georgia (2 iunie), informează gsp.ro.

Ambele dueluri vor avea loc pe arena "Ilie Oană" din Ploiești (n.r. 50% din capacitatea stadionului va fi deschisă publicului).