Preşedintele Consiliului de orientare a strategiei de vaccinare din Franţa, Alain Fischer, vrea ca unul dintre starurile PSG-ului să fie ambasadorul campaniei de vaccinare anti-Covid.

Foto:

„Cred că la vârsta voastră sunteţi tentaţi să ascultaţi mai mult un prieten decât pe preşedintele republicii sau pe un medic, cum sunt eu. Când va veni momentul, spoturile campaniei vor fi dedicate tinerilor. Obiectivul este ca celor mai tineri să li se adreseze actori, rapperi, sportivi... Mbappe ar fi ideal”, a declarat Fischer pentru Le Parisien, potrivit L’Equipe.

Joi, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că începând din data de 12 mai, orice adult se poate vaccina împotriva Covid-19.

Conform datelor oficiale actualizate miercuri, în Franţa au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului 16.791.193 de persoane. 7.554.787 au fost imunizate complet (o doză, două sau trei, în funcţie de vaccin şi de persoană). În total, s-au administrat 30.338.545 de doze.

În Franţa sunt autorizate vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Janssen, potrivit News.ro.

Mbappe a avut un sezon foarte bun la PSG, marcând de 37 de goluri în 43 de apariții. Francezul a lipsit de pe teren în ultimele partide, suferind o întindere musculară la sfârșitul lunii aprilie.