Fundaşul echipei Ludogoreţ, Cosmin Moţi, a anunţat, joi, în proporţie de 99 la sută, când va pune capăt carierei sale de jucător profesionist.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din 2012 la Ludogoreț, Cosmin Moți vrea să-și încheie cariera la echipa bulgară cu care a câștigat nouă tiluri consecutive de campion. Fundașul de 36 de ani susține că 99% se va retrage în această vară.

Declarațiile lui Moți

  • „M-am decis în proporţie de 99 la sută că mă voi opri în vară. Mi-a ajuns, a fost suficient, a fost frumos tot ce a fost până acum.
  • Sunt discuţii despre lucrul acesta (n.r. - de a prelua o funcţie în clubul bulgar), dar mai e nevoie de timp până se va lua o decizie, până vom vedea ce vom face.
  • E destul de greu, nu am mai jucat de mult timp, am ajuns la o vârstă la care este destul de greu cu plecatul de acasă, sunt 20 de ani de la primul cantonament şi cred că e suficient. Nu aş vrea să forţez până la 40 de ani. (n.r. - dacă ar vrea să mai joace la Dinamo).
  • Aş vrea, dar mi-ar fi foarte greu şi nu aş vrea să dau cu piciorul la o carieră frumoasă pe care am avut-o pentru încă şase luni, încă un an, pentru că nu ştii ce se poate întâmpla, poţi să joci bine, poţi să ai nişte greșeli la anumite meciuri şi atunci toată lumea ar uita ce am făcut. Sunt decis să spun stop şi nu aş vrea să încurc pe nimeni.
  • Am vorbit despre toate posibilităţile, dar antrenor în momentul de faţă nu mă gândesc, pentru că nu am nici măcar şcoala de antrenori terminată, nu vreau să încep să antrenez fără a avea nimic, nici măcar nu sunt antrenor, nu am nici carnetul, nu vorbesc de licenţe.
  • Am vorbit că, în următorii 3-4 ani, cât durează să-mi iau licenţele, nu vreau să mă gândesc la antrenorat. Mi-aş fi dorit să mai joc, dar din ianuarie am jucat foarte, foarte puţin, un meci, două meciuri. Mă duceam la echipa a doua să mai joc pentru mine.
  • Deja m-am obişnuit cu ideea, ştiu ce înseamnă, din februarie nu am mai plecat în cantonamente, la meciuri, am stat mai mult acasă cu familia, nu o să intru în depresie.", a declarat Moţi, la ProX.

Moți susține și că Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru vor rămâne în continuare la Ludogoreţ.

În vârstă de 36 de ani, fundașul român şi-a început cariera la Universitatea Craiova, a jucat la Dinamo Bucureşti, între 2005 şi 2012, cu o perioadă în care a fost împrumutat la Siena, în 2008. În România, Moți are un titlu de campion cu Dinamo, în sezonul 2006/2007.

Cu Ludogoreț, la care este din 2012, el a câştigat nouă titluri naţionale consecutive. Cosmin Moţi are și 15 selecţii la prima reprezentativă.