Nu toată lumea privește cu ochi buni venirea lui Jose Mourninho la AS Roma, mai ales după ultimele naufragii înregistrate de tehnicianul lusitan în fotbalul european. Unul dintre cele mai dure mesaje îi aparține unui fost atacant al lui Juventus, Napoli, Milan și Lazio: "E expirat".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Paolo Di Canio a fost un nume important în fotbalul italian, atacantul evoluând de-a lungul carierei la formații precum Juventus, Napoli, AC Milan și Lazio.

Într-o discuție privată cu un prieten (fan al Romei), Di Canio a comentat într-un mod propriu aducerea lui Mourinho la gruparea de pe Olimpico. Mesajele sale au ajuns pe mâinile presei din Peninsulă, iar de aici și până la publicare nu a mai fost decât un pas.

Mourinho, un "expirat"

  • "L-ați adus pe cel mai slab dintre cei slabi. Înțeleg că aveați nevoie de un antrenor cu renume la ora actuală, dar este ca și când transferi un jucător expirat.
  • Mourinho voia un job doar pentru bani, a fost demis de 3 ori în ultimii ani. A fost dat afară de la echipele pe care le-a antrenat din cauza incompatibilității caracterului său. Înainte, aceasta era singura sa calitate: caracterul.
  • Tottenham l-a dat recent afară din cauza rezultatelor și a incapacității de a duce echipa la un alt nivel, după doi ani în care a cheltuit o mulțime de bani.
  • Având în vedere anturajul de la Roma, Mourinho se potrivește. Poate că ai așteptări mari, dar îți spun eu: este cel mai slab dintre cei slabi! Este expirat din toate punctele de vedere.
  • Nici măcar nu joacă fotbal... joacă anti-fotbal! Probabil vă veți distra la câteva conferințe de presă, controversele fac bine pentru teatru, dar lasă-mă să-ți spun: pentru a reconstrui echipa, Mourinho este cel mai nepotrivit antrenor pe care puteați să-l aduceți.
  • A fost favoritul meu până în urmă cu 7 ani, îl apreciam chiar mai mult decât pe Guardiola" - Di Canio, citat de football-italia, conform Eurosport.

Pe cine a pregătit până acum Jose Mourinho:

Benfica (2000), Leiria (2001-2002), Porto (2002-2004), Chelsea (2004-2007), Inter Milano (2008-2010), Real Madrid (2010-2013), Chelsea (2013-2015), Manchester United (2016-2018) și Tottenham (2019-2021).

FOTO Venirea lui Jose Mourinho la AS Roma, ironizată de compania aeriană low-cost Ryanair