UEFA intenționează să suspende doi ani din competițiile europene patru echipe fondatoare ale Super Ligii, conform ESPN citat de Marca.com.

Super Liga de fotbalFoto: Captura YouTube

Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal şi Tottenham ar fi ajuns la un acord cu forul de conducere al fotbalului european pentru a rămâne în competiţiile UEFA.

Inter este, de asemenea, aproape de a ajunge la o înţelegere, dar Real Madrid, Barcelona, ​​Juventus şi AC Milan nu sunt încă dispuse să renunţe la proiectul lor şi ar putea fi sancţionate cu doi ani de suspendare.

Cele patru cluburi pot fi acuzate de încălcarea articolul 51 din statutul UEFA, care subliniază că echipele nu ar trebui să formeze alianţe pentru a se desprinde de competiţiile europene.

„Nu se pot forma combinaţii sau alianţe între cluburi afiliate, direct sau indirect, la diferite asociaţii membre UEFA fără permisiunea UEFA”, se arată în articol.

Cu toate acestea, cele patru cluburi insistă că au cerut UEFA "permisiunea" de a-şi crea competiţia şi ca aceasta să fie "recunoscută", în loc să părăsească organizaţia.

Mai mult, ele explică faptul că, dacă UEFA va iniţia o procedură disciplinară, atunci ar încălca o decizie a unei instanţe din Madrid.

Şase cluburi din Anglia, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea, unul din Italia, Inter Milano, şi unul din Spania, Atletico Madrid, au renunţat oficial la Super Liga europeană, la 48 de ore de la anunţul înfiinţării. AC Milan a dat un comunicat ambiguu, din care ar reieşi că şi gruparea "rossonerro" iese din proiect. Dintre fondatori, au mai rămas ferme trei grupări, Juventus, Real Madrid şi FC Barcelona.