Manchester United este mare favorită pentru a ajunge în finala Europa League, după 6-2 cu AS Roma, acasă. În cealaltă partidă a serii, Villareal pleacă cu prima șansă, după ce a învins-o pe Arsenal, pe propriul teren, scor 2-1.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

AS Roma - Manchester United

Într-un meci cu opt goluri, Manchester United ”a demolat” AS Roma în turul semifinalelor Europa League, care nu trece prin cele mai bune momente.

Recent, a fost anunțat că antrenorul Paulo Fonseca va pleca de pe banca Romei la finalul sezonului, după rezultatele sub așteptări. Jose Mourinho îi va lua locul.

Pe plan extrasportiv, nici Manchester United nu o duce mai bine. La finalul săptămânii trecute, fanii au intrat pe Old Trafford înaintea meciului cu Liverpool, în semn de protest față de patronatul echipei care a semnat intrarea în Super Ligă.

Meciul cu Liverpool a fost până la urmăreprogramat pentru 13 mai, dar pe 9 și 11 ale aceleași luni echipa mai are două partide în Premier League (contra lui Aston Villa și Leicester City).

Cu toate acestea, Ole Gunnar Solskjaer, tehnicianul ”diavolilor”, a declarat că are preparatori fizici buni și că a juca 40-50 de meciuri pe sezon ar trebui ”să fie un stil de viață”. El a adăugat că va juca meciul din retur ”la victorie”, chiar dacă echipa sa are un avantaj de patru goluri.

Paulo Fonseca susține că ”trebuie să fim realiști, nu va fi ușor să câștigăm cu 4-0. Nimic nu este imposibil”.

AS Roma are nu mai puțin de opt absenți: Calafiori, El Shaarawy, Kumbulla, Lopez, Pedro, Spinazzola, Veretout și Zanioli, în timp ce pentru ”diavoli”, Jones și Martial sunt accidentați.

Arsenal - Villarreal

Deși Villarreal are un gol avans, meciul retur din semifinalele UEL se va juca pe Emirates.

Villarreal a avansat în fazele eliminatorii în 15 din cele 16 duble manșe în care a reușit să câștige turul. În plus, Villareal este neînvinsă de 13 meciuri în competițiile europene, având 12 victorii și doar un egal.

Unai Emery, antrenorul lui Villarreal, a declarat la conferința de presă dinaintea partidei: „Rezultatul din tur nu mă face să-mi schimb părerea. Arsenal rămâne favorită în înfruntarea cu noi. Golul avans din tur este prea puțin pentru a face diferența în acest moment”.

Mikel Arteta, tehnicianul ”tunarilor”, consideră că ”golul marcat în deplasare va fi mereu important”, dar că în tur nu s-a obținut rezultatul scontat și asta trebuie să se schimbe în retur.

Arsenal îi va avea absenți pe Ceballos și David Luiz, în timp ce Lacazette și Tierney sunt incerți. În tabăra spaniolilor, Capoue, Foyth și Iborra vor lipsi.

Returul semifinalelor din Europa League va putea fi urmărit LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Telekom Sport, Digisport și LookTV. Finala Europa League se va disputa pe 26 mai, la Gdansk (Polonia).​