Jucătorii echipei PSG îl acuză pe arbitrul olandez Bjorn Kuipers că i-a înjurat la meciul cu Manchester City, din returul semifinalelor Ligii Campionilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ander Herrera a declarat după meci: „Un ultim lucru - vorbim întotdeauna despre respectul faţă de arbitri. El l-a înjurat pe Leandro Paredes. Dacă un jucător spune ce a spus el, el este suspendat pentru trei sau patru meciuri".

Arbitrul nu l-a insultat numai pe Paredes, ci şi pe mine. M-a înjurat de două ori. Eu nu am spus niciodata așa ceva. Dacă spun, iau 10 meciuri suspendare! Şi ei îşi permit... Vorbesc mult cu arbitrii, dar nu am spus niciodată așa ceva", a declarat şi Marco Verratti.

Jucătorul lui PSG a adăugat totuși că nu este vina arbitrului că ei au fost eliminați din Liga Campionilor.

„Nu pun eliminarea pe probleme de arbitraj. Dar au existat multe situaţii care nu au fost foarte bine gestionate", a adăugat el cu privire la eliminarea lui Di Maria din minutul 69.

Antrenorul Mauricio Pochettino a declarat că nu a auzit cuvintele urâte spuse de arbitru: „Insultele arbitrului? Trebuie să-i crezi pe Marco şi Ander, dar nu suntem în finală... Nu am auzit nimic. Dar dacă arbitrul a spus ceva, trebuie efectuată o anchetă. Dar aceasta nu este în niciun caz o scuză. Cel mai important lucru este că nu suntem în finală şi suntem foarte trişti. Poate că trebuie vorbit cu UEFA".

Directorul sportiv de la PSG, Leonardo, afirmă că există imagini incriminatoare cu arbitrul. Deocamdată, nicio înregistrare video cu arbitrul olandez înjurând nu a apărut, potrivit lefigaro.fr.

Manchester City s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa franceză PSG, în meciul retur al semifinalelor. În tur, ”cetățenii” câștigaseră cu 2-1.

Miercuri are loc și cealaltă semifinală, în carese întâlnesc Chelsea și Real Madrid. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1.