Așteptarea a luat sfârșit pentru Pep Guardiola: o echipă antrenată de iberic s-a calificat în finala Champions League după o pauză de zece ani. Manchester City s-a impus și pe "Etihad Stadium" în fața celor de la PSG, scor 2-0 (4-1 la general), și se va duela în ultimul act cu învingătoarea "dublei" dintre Chelsea și Real Madrid.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Golurile au fost înscrise de algerianul Riyad Mahrez ('11, '63).

În minutul 69, după ce Fernandinho a respins o minge în aut, Di Maria a avut o reacţie nervoasă și l-a călcat intenţionat pe adversar în afara terenului, după ce a luat mingea să arunce de la margine. Pentru acest gest, argentinianul a fost eliminat, potrivit News.ro.

De știut:

  • Ultima finală de Champions League a lui Guardiola datează din 28 mai 2011, când Barcelona a învins cu scorul de 3-1 pe Manchester United.
  • Pentru Manchester City, aceasta va fi prima finală de Champions League din istorie. "Cetățenii" au un trofeu european în palmares, Cupa Cupelor, câştigat în 1970.
  • Cealaltă semifinală, Chelsea - Real Madrid, va avea loc, miercuri, de la ora 22:00. În tur, la Madrid, scorul a fost egal, 1-1.
  • Finala va avea loc la 29 mai, la Istanbul.

Au evoluat echipele:

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Stones, Zincenko - Fernandinho, Gundogan, Bernardo Silva (Sterling '82) - Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus '82), Foden (Kun Aguero '85). Antrenor Pep Guardiola;

PSG: Navas - Florenzi (Dagba '75), Marquinhos, Kimpembe, Diallo (Bakker '83) - A. Herrera (Draxler '62), Paredes (Danilo '75), Verratti - Di Maria, Icardi (Moise Kean '64), Neymar. Antrenor Mauricio Pochettino.

Cele mai importante momente ale partidei:

'90+2 Neymar trage peste poartă din lovitură liberă.

'77 Foden preia superb, se întoarce cu fața spre poartă și trage în diagonală, dar mingea lovește bara laterală.

'69 Di Maria îl calcă pe picior pe Fernandinho la marginea terenului și este eliminat direct.

'63 Gol Manchester City! "Cetățenii" pleacă pe contraatac, pasează superb și Foden îi pune mingea pe tavă lui Mahrez (înscrie din apropierea porții).

'54 Foden scapă singur cu Navas, dar portarul PSG-ului blochează șutul. A fost oricum ofsaid.

'45+2 Bernardo Silva trage cu efect la colțul lung, dar șutul său a fost deviat în corner de Kimpembe.

'19 Bernardo Silva pierde mingea în fața lui Di Maria, însă șutul argentinianului trece puțin pe lângă poartă.

'16 Di Maria centrează, iar Marquinhos trimite cu capul în bara transversală.

'11 Gol Manchester City! Ederson degajează perfect pentru Zinchenko. Jucătorul din Ucraina pasează pentru De Bruyne, șutul belgianului este respins în lateral și Mahrez înscrie.

'7 Mingea îl lovește în umăr pe Zinchenko. Arbitrul dictează inițial penalti pentru PSG, dar anulează decizia după ce a verificat sistemul VAR.

La Manchester a plouat cu gheață. Suprafața de joc va pune mari probleme jucătorilor.