Antrenorul portughez Paulo Fonseca va părăsi AS Roma la finalul acestui sezon, potrivit oficialilor clubului. Tehnicianul va fi înlocuit de un nume important la nivelul fotbalului mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Chiar dacă rezultatele nu au fost întotdeauna cele aşteptate, ştim că (n. r. Fonseca) lasă multe elemente pozitive şi vom continua să lucrăm pentru dezvoltarea lor, precum numeroşii jucători tineri şi talentaţi pe care i-a încurajat să progreseze şi evoluţia noastră în acest sezon în Europa League”, a declarat managerul general al clubului, Tiago Pinto.

„Construim un drum spre succes la Roma, iar Paulo a avut un rol important în asta'', a adăugat conducătorul clubului.

Anunțul vine cu două zile înainte ca formația din capitala Italiei să joace returul semifinalei de UEL împotriva lui Manchester United. În tur, ”giallorossi” au fost învinși în deplasare cu 6-2.

Fonseca a dus-o pe Roma pe locul 5 în precedenta ediție din Serie A, pentru ca anul acesta, cu patru runde înainte de final, echipa să ocupe locul 7, cu un singur succes în ultimele 8 etape.

Presa din Italia relatează că Maurizio Sarri, fost antrenor al echipelor Napoli, Chelsea şi Juventus, ar urma să îl înlocuiască pe Fonseca, potrivit Agerpres.

Paulo Fonseca le-a mai antrenat în cariera sa pe FC Porto şi Sporting Braga, după care a preluat-o pe Şahtior Doneţk, reuşind trei eventuri consecutive înainte de a veni la Roma în 2019.