Fostul internațional francez Thierry Henry a confirmat proiectul de cumpărare al clubului Arsenal Londra. Oferta va fi făcută de Daniel Ek, fondatorul Spotify, către actualii patroni, Stan Kroenke şi Josh Kroenke.

Thierry HenryFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Henry susține că Ek îi va prezenta o ofertă de cumpărare lui Stan Kroenke, actualul proprietar, până la finalul săptămânii. Oferta ar putea fi de 1,8 miliarde de lire sterline, a adăugat fostul jucător al ”tunarilor”, pentru Sky Sport.

„Cred că va fi o negociere lungă şi nu uşoară. Vreau doar să spun că Daniel nu va renunţa, este un fan al echipei Arsenal de mult timp", a spus Henry.

Recent, miliardarul suedez Daniel Ek, fondatorul Spotify, a anunţat că este dispus să cumpere clubul Arsenal Londra, dacă actualul proprietar îl pune în vânzare. Acesta i-ar aduce în poziții de conducere pe Henry, Dennis Bergkamp și Patrick Vieira, legende ale ”tunarilor”.

Fanii echipei de pe Emirates au cerul patronilor actuali să plece, după ce Arsenal devenise una dintre echipele fondatoare ale noului proiect al Super Ligii, ințiativă ce până la urmă a eșuat.

Stan Kroeke anunțase că Arsenal nu este de vânzare și că nu vor asculta nicio ofertă din partea unor posibili cumpărători, rămânând "sută la sută angajaţi" faţă de gruparea din Premier League.

Cu toate acestea, Daily Mail a susținut că Arsenal ar fi fost scoasă la vânzare pentru aproximativ 1,9 miliarde de euro.

Daniel Ek ar deține cu siguranță acești bani, având în vedere că are o avere estimată la 4,7 miliarde de dolari.

”Tunarii” ocupă abia locul 9 în prima ligă engleză, la 5 puncte de un loc european.​