După ce în turul semifinalelor Ligii Campionilor Manchester City s-a impus în deplasare contra lui PSG, scor 2-1, echipa lui Pep Guardiola pleacă cu prima șansă în duelul de pe Etihad.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În turul de pe 28 aprilie, PSG a deschis scorul prin Marquinhos ('15) și a ratat alte ocazii importante.

În a doua parte a meciului, elevii lui Pep Guardiola și-au revenit și au întors rezultatul prin De Bruyne ('64) și Mahrez ('71). Gueye i-a lăsat pe parizieni în 10 din minutul 77.

Chiar și plecând cu a doua șansă, PSG nu va renunța la calificare. Neymar a declarat pentru site-ul clubului parizian: ”Eu voi fi în prima linie”, voi fi primul războinic care va intra în luptă pentru echipă. Voi da tot ce am mai bun pentru a ne califica în finală, indiferent ce se va întâmpla. Chiar și dacă va fi nevoie să mor pe teren".

PSG are un egal și o înfrângere în ultimele trei meciuri europene împotriva lui City, în timp ce cei din urmă au reușit să îi elimine pe parizieni în sferturile Ligii din sezonul 2015-2016.

Mauricio Pochettino, antrenorul lui PSG, a declarat că ”nu există presiune. L-am văzut pe Pep în timpului conferinței de presă, susținând că este mai relaxat ca oricând. Și eu mă simt la fel”.

Tehnicianul lui Manchester City, Pep Guardiola, susține că ”mereu vor fi pericole în aceste etape. Dorința de a ajunge în finală este mare de ambele părți, dar trebuie să ne concentrăm asupra noastră și să ne impunem jocul”.

Echipele probabile

Man. City: Ederson; Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo; Rodri, Gündoğan; Mahrez, Bernardo Silva, Foden; De Bruyne

Paris: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo; Verratti, Paredes; Di María, Neymar, Draxler; Icardi

Deși Mbappe nu a jucat în ultima partidă a lui PSG din Ligue 1, el va face deplasarea la Manchester și ar putea fi introdus pe teren. Pe lângă el, Pochettino nu se poate baza pe Barnat, Gueye și Letellier, în timp ce la ”cetățeni”, singurul absent este Garcia.

A doua manșă a semifinalelor UCL dintre Manchester City și PSG va putea fi urmărită LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Telekom Sport, Digisport și LookTV.

Miercuri seara, în cealaltă semifinală, Real Madrid o înfruntă pe Chelsea.​