Ajuns la 39 de ani, legendarul Roger Federer nu a mai jucat de la începutul lunii martie un meci oficial de tenis. Într-un interviu recent, elevețianul răspunde întrebării care se află pe buzele multor fani ai tenisului: Când se va retrage?

HotNews.roFoto: Hotnews

Lider mondial în trecut timp de 310 săptămâni, Roger Federer nu a nu a mai jucat de la turneul de la Doha, desfășurat la începutul lunii martie.

Ajuns la aproape 39 de ani, tenismenul a oferit, într-un interviu acordat revistei Schweizer Familie, noi detalii despre starea lui de sănătate și viitorul carierei sale de tenis.

„Fac tot ce-mi stă în putință pentru a reveni la forma de joc optimă. Voi continua să fac asta. Bineînțeles, operațiile și pauza de la turnee vor complica totul, dar voi juca, asta e clar”, a declarat câștigătorul a 20 de titluri de Grand Slam de-a lungul carierei.

„Când îmi voi încheia cariera? Înțeleg foarte bine condițiile în care voi face acest pas. Atâta timp cât sunt sănătos și fericit, voi juca. Dacă nu sunt sănătos și fericit pe teren, atunci mă retrag. Doar așa mă las. Cât voi mai juca? Nu am un termen stabilit deja", a mai spus Federer.

În cadrul interviului, Roger Federer l-a lăudat și pe Dominic Stricker, o tânără senzație elvețiană a tenisului.

Adolescentul și marele Federer s-au antrenat în câteva rânduri împreună anul acesta la Dubai.

Federer a anunțat că va evolua acasă la Geneva Open (16-22 mai) și la Roland Garros (30 mai - 13 iunie), ratând însă turneul de la Madrid, care începe luni la masculin.