Inter Milano a câștigat titlul în Serie A după nouă ani de dominație a lui Juventus. Fanii au ieșit pe străzi și au început sărbătoarea, provocând indignare prin nerespectarea regulilor anti-Covid.

Sărbătoarea fanilor lui InterFoto: YouTube

Aproximativ 30.000 de fani ai echipei Internazionale Milano au sărbătorit, duminică seară, în Piazza del Duomo, câştigarea titlului în Serie A, fără să respecte nicio regulă de distanţare, ceea ce a produs un val de nemulţumire în rândul populaţiei locale.

Deși clubul și-a avertizat fanii să "sărbătorească în mod responsabil" titlul câștigat, acest lucru nu s-a întâmplat.

Imediat ce meciul Sassuolo-Atalanta s-a terminat și Inter a devenit matematic campioană a Italiei, mii de fani s-au adunat pe străzile din Milano, în principal în Piazza del Duomo.

Italia se află în mijlocul campaniei de vaccinare, iar regiunea Lombardia, din care face parte Milano, a fost una dintre cele mai afectate de Covid-19.

Săptămâna trecută, guvernul a redeschis baruri şi restaurante în aer liber, dar în timp ce comercianţii cu amănuntul se confruntă cu restricţii în toată Italia, fanii echipei Inter au fost lăsaţi să sărbătorească fără a respecta nicio regulă.

Mulţi cetăţeni din Milano şi-au exprimat pe Facebook nemulţumirea faţă de primarul Beppe Sala, acuzându-l că nu a controlat un eveniment uşor de prevăzut, potrivit News.ro.

Internazionale Milano a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0, ultima clasată, Crotone, în timp de duminică, Atalanta a remizat, scor 1-1, în meciul contra lui Sassuolo.

Astfel, cu patru etape înainte de finalulul sezonului, Inter are 82 de puncte, în timp ce Atalanta (locul 2) are 69 de puncte, astfel că milanezii au devenit campioni.

Fanii lui Inter sărbătorind pe străzile din Milano: