Conflictul dintre fanii lui Manchester United și patronatul clubului a degenerat duminică, după un protest organizat lângă stadionul Old Trafford. Supărați pe faptul că echipa favorită a aderat la proiectul eșuat al Super Ligii, ultrașii ”diavolilor” au intrat pe arenă, chiar înaintea meciului contra lui Liverpool.

Fanii lui Manchester United au pătruns pe Old TrafordFoto: YouTube

Suporterii lui Manchester United începuseră o campanie de proteste după ce patronii clubului, familia Glazer, a decis ca ”diavolii” să devină club fondator al Super Ligii.

Competiția a fost ”pusă în stand-by” la doar 48 de ore după anunțul înființării, dar fanii lui United nu s-au oprit din acțiunile de protest.

Duminică, înaintea partidei echipei lor contra lui Liverpool din Premier League, ultrașii au organizat un protest în fața stadionului Old Trafford.

Lucrurile au degenerat iar câteva zeci de fani au rupt cordonul format de forțele de ordine și au pătruns în arenă.

Fanii au plecat cu ce au putut, inclusiv stegulețele din colțurile terenului.

Disputa dintre fanii și patronii lui United ține de mai mulți ani, dar a fost amplificată de evenimentele din ultima perioadă.

De menționat este că fanii nu au încă voie să asiste la meciurile din Premier League. Meciul dintre Manchester United și Liverpool ar fi trebuit să se joace de la ora 18:30.

Update 19:45: Meciul a fost amânat ca urmare a pătrunderii în stadion şi pe gazon a suporterilor echipei gazdă, a anunţat liga engleză.

"Ca urmare a breşei de securitate de la Old Trafford, meciul Manchester United – Liverpool a fost amânat. Este o decizie colectivă luată de poliţie, cele două cluburi, Premier League şi autorităţile locale. Siguranţa tuturor la Old Trafford rămâne de o importanţă maximă. Înţelegem şi respectăm puterea sentimentelor, dar condamnăm orice act de violenţă, vandalism şi pătrundere ilegală într-o incintă, în special având în vedere şi încălcărilea regulilor din pandemie. Fanii au multe căi prin care îşi pot manifesta opiniile, însă acţiunile unei minorităţi văzută astăzi nu au justificare. Suntem alături de poliţişti şi de stewarzi, care au fost puşi într-o situaţie periculoasă, care nu are ce să caute în fotbal", a precizat Premier League, adăugând că noua dată a meciului va fi anunţată.

Sursa: Sky News