Fostul internaţional croat Ognjen Vukojevic, actualmente secund al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a avut numai cuvinte de laudă la adresa antrenorului român. Vukojevic l-a comparat pe Lucescu cu o legendă a fotbalului mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ognjen Vukojevic, internaţional croat cu 55 de selecţii la națională și antrenor secund la Dinamo Kiev, l-a comparat pe Mircea Lucescu cu marele Sir Alex Ferguson.

Croatul nu s-a oprit aici și a spus despre tehnicianul românc că este ”Oxford-ul şi Cambridge-ul” pentru el.

Ce a spus Vukojevic

„Da, se pare că nu am greşit în alegerea clubului. Pentru mine a fost important să mă aflu în ritmul zilnic al fotbalului, al antrenamentelor. Şi cum să refuz să lucrez cu Mircea Lucescu, un antrenor de talie mondială? Cu el am o ocazie rară de a învăţa.

Pentru mine este Oxford şi Cambridge. Pentru asta am fost în fotbal toată viaţa mea. Cel mai important lucru este că sezonul viitor am câştigat un loc direct în Liga Campionilor.

Este Alex Ferguson din Europa de Est, a antrenat cluburi mari şi a câştigat tot ce se poate câştiga. Să lucrez cu el în fiecare zi, vorbind despre fotbal, profesionalism şi studiu, m-a fascinat cu adevărat.

În acest an, mai mulţi jucători pe care îi veţi întâlni la viitoarea ediţie a Euro au trecut prin sistemul său de antrenament. Aceştia sunt jucători tineri care au devenit deja jucători importanţi în echipa naţională a Ucrainei. Amintiţi-vă numele Ţigankov, Mikolenko, Şaparenko, Zabarnii...

Nu este strict (n.r. Mircea Lucescu), dar aderă la disciplină. Se concentrează foarte mult pe dezvoltarea jocului şi fiecare detaliu este important pentru el în pregătirea şi analiza meciului. Totul este aranjat până în cele mai mici detalii", a spus Vukojevic, într-un interviu acordat vecernji.hr.

În vârstă de 37 de ani, Vukojevic a evoluat la echipe ca Lierse, Dinamo Zagreb, Dinamo Kiev, Spartak Moscova şi Austria Viena, potrivit News.ro.

Acum, în paralel cu funcţia de secund, el pregăteşte şi naţionala Under 20 a Croaţiei.

Dinamo Kiev a cucerit deja titlul, a câștigat acum câteva luni bune Supercupa (tot cu Mircea Lucescu pe bancă), iar în curând va juca finala Cupei Ucrainei. În plus, Kievul a prins din nou faza grupelor din Champions League.

Toate aceste peformanțe îi vor aduce lui Il Luce unbonus de aproximativ 3.5 milioane de euro.