Gianluigi Buffon, unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, s-ar putea despărţi la finalul sezonului de Juventus Torino, fiind în vizorul a cel puţin cinci echipe, printre care Dinamo Kiev, noua campioană a Ucrainei, antrenată de Mircea Lucescu, scrie Tuttosport.

Gianluigi BuffonFoto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Buffon, care are 43 de ani, ar vrea să-şi încheie cariera cu un ultim sezon ca titular. De serviciile lui ar fi interesate cel puţin cinci cluburi: Olympiakos Pireu, care a câştigat de curând un nou titlu de campioană a Greciei, Eintracht Frankfurt, Sporting Lisabona, care este aproape de a deveni campioană a Portugaliei, Galatasaray Istanbul şi Dinamo Kiev.

Buffon va lua o decizie după ce va discuta cu clubul şi mai ales după ceea ce ar putea fi ultimul său meci ca titular la Juve, pe 19 mai, finala Cupei Italiei, împotriva Atalantei Bergamo, ocazie cu care ar putea cuceri un nou trofeu cu "Bătrâna Doamnă".

Campion mondial cu Italia în 2006, Buffon a câştigat zece titluri în Serie A cu Juventus, iar în 2017 a anunţat că se va retrage un an mai târziu, dar a acceptat apoi un contract cu Paris Saint-Germain, cu care a câştigat titlul în Ligue 1, înainte de a reveni la Juve.

În actuala stagiune, el a fost rezerva polonezului Wojciech Szczesny şi a apărat poarta lui Juventus în 12 meciuri în toate competiţiile, informează Agerpres.