Tehnicianul lui Manchester City, Pep Guardiola, a fost aspru criticat de un fost președinte al lui Juventus pentru opoziția sa față de proiectul Super Ligii europene.

Pep GuardiolaFoto: mancity.com

Luciano Moggi, fost președinte al lui Juventus, o figură extrem de controversată în Italia, l-a criticat recent pe Pep Guardiola pentru faptul că acesta consideră inoportună Super Liga. Moggi merge până laa-l numi pe tehnicianul spaniol ipocrit.

Guardiola nu s-a dat înapoi din a critica Super Liga, susținând că nu ar exista consecințe în cazul înfrângerii, iar proiectul nu ar trebui considerat o competiție sportivă, potrivit Mirror.

Fostul președinte al lui Juventus susține că Guardiola este interesat doar de banii obținuți din salariul său, el fiind unul dintre cei mai bine plătiți antrenori din lume.

Mai mult, Moggi consideră că spaniolul ar trebui să experimenteze un salariu mai mic, pentru a-i fi testat angajamentul pentru fotbal.

Ipocrizia a devenit o parte a lumii fotbalului. Gândiți-vă la cazul Super Ligii. Primii care și-au contestat clubul au fost jucătorii din Liverpool și managerul lor, iar acum și Guardiola. El și-a criticat clubul susținând că fotbalul aparține fanilor. Fără îndoială, cuvinte frumoase, pline de romantism care pun stăpânire pe tine, dar numai cuvinte”, a conchis Moggi.

În vârstă de 83 de ani, Luciano Moggi a fost implicat în aranjarea unor meciuri în 2006, iar ca urmare, a făcut închisoare șinu are permisiunea de a mai ocupa vreo funcție fotbalistică vreodată.

Şase cluburi din Anglia, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea, unul din Italia, Inter Milano, şi unul din Spania, Atletico Madrid, au renunţat oficial la Super Liga europeană, la 48 de ore de la anunţul înfiinţării.

AC Milan a dat un comunicat ambiguu, din care ar reieşi că şi gruparea "rossonerro" iese din proiect. Dintre fondatori, au mai rămas ferme trei grupări, Juventus, Real Madrid şi FC Barcelona.​