Real Madrid și Chelsea se înfruntă marți de la ora 22:00 pe Stadionul Alfredo Di Stefano în prima semifinală a Ligii Campionilor. Obișnuită cu prezența în această etapă, Real dă piept cu londonezii care nu au mai reușit să ajungă în penultimul act de UCL din 2014.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În timp ce londonezii nu au mai fost în postura de semifinaliști UCL din sezonul 2013-2014, Real Madrid a câștigat trei din ultimele cinci ediții ale Ligii Campionilor.

Va fi doar a patra întâlnire directă în Cupele Europene pentru cele două echipe, Chelsea reușind două victorii în dauna madrilenilor, în timp ce al treilea meci s-a terminat la egalitate.

Cu toate că londonezii nu s-au mai calificat într-o semifinală UCl din 2014, aceștia au în palmares opt astfel de duble manșe jucate, cele mai multe pentru un club englez. Totodată, madrilenii au 14 semifinale de UCL jucate.

Managerul lui Chelsea, Thomas Tuchel, a declarat că nu se așteaptă la minuni din partea echipei sale, dar vrea ca jucătorii să aibă încredere în sine și ”să fie ei înșiși”.

Zinedine Zidane, pe de altă parte, a spus că „mai este o lună din actualul sezon și vom da tot ce putem”.

„Prezentul este prezent. Chelsea își merită locul în semifinale, așa cum și noi îl merităm. Ei nu au nimic de pierdut”, a mai adăugat tehnicianul madrilenilor.

Echipe probabile

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Militão, Nacho - Casemiro, Kroos, Modrić - Vinícius, Benzema, Asensio

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Kanté, Chilwell - Mount, Havertz, Werner

La Real Madrid, Toni Kroos a revenit după o accidentare, în timp ce Mateo Kovacic este singurul jucător accidentat sau absent din lotul londonezilor. La madrileni vor lipsi: Mendy, Ramos, Valverde și Vázquez.

Prima manșă a semifinalelor UCL dintre Real Madrid și Chelsea va putea fi urmărită LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Telekom Sport, Digisport și LookTV.

Miercuri, de la ora 22:00, are loc cealaltă semifinală din competiție, PSG vs Manchester City. ​