Trei mari legende ale Arsenalului, Thierry Henry, Dennis Bergkamp și Patrick Vieira, s-au alăturat miliardarului Spotify, Daniel Ek, în vederea cumpărării clubului.

ArsenalFoto: arsenal.com

Miliardarul suedez Daniel Ek, fondatorul Spotify, a anunţat pe 24 aprilie că este dispus să cumpere clubul Arsenal Londra, dacă actualul proprietar îl pune în vânzare.

Proprietarul Stan Kroenke nu are intenția de a vinde, dar peste 1.000 de fani au protestat în fața stadionului Emirates, cerându-i să renunțe la acționariatul clubului englez.

Arsenal a fost unul dintre cei 12 membri fondatori ai Superligii Europene, lucru ce a deranjat o parte din fanii ”tunarilor”.

Dar la doar 48 de ore de la intrarea în proiect, Arsenal s-a retras și și-a cerut scuze fanilor.

Fiul lui Kroenke, Josh, a declarat joi unui forum al fanilor lui Arsenal că familia sa nu are intenția de a vinde clubul și a promis un angajament cu fanii pe viitor.

Josh nu a dorit să vorbească despre strategia familiei de renunțare la club, răspunzând: „Nu sunt dispus să răspund această întrebare pentru că nu avem intenția de a vinde.”

Pe 24 aprilie, omul de afaceri suedez Daniel Ek, în vârstă de 38 de ani, care are o avere raportată de 4,7 miliarde de dolari, a scris pe Twitter: „Ţin cu Arsenal de când mă ştiu. Dacă Kroenke Sport Enterprises ar dori să vândă clubul Arsenal, aş fi fericit să mă implic".

Două zile mai târziu, a venit anunțul că legendele ”tunarilor”, Thierry Henry, Dennis Bergkamp și Patrick Vieira, lucrează împreună cu fondatorul Spotify pentru o posibilă preluare a clubului englez.

Cele trei legende ar urma să ocupe funcții de conducere în cadrul clubului, aducând un plus prin prisma experienței lor fotbalistice vaste, scrie BBC Sport.

După toată degringolada creată de înființarea Super Ligii, Arsenal și-a cerut scuze fanilor printr-o scrisoare deschisă, iar patronul Stan Kroenke i-a cerut iertare tehnicianului ”tunarilor”, Mikel Arteta.