Cristiano Ronaldo și Lionel Messi sunt cei mai mari jucători din generația lor – cel puțin așa spun statisticile – iar rivalitatea lor se întinde dincolo de marginile terenului de fotbal. Cele două superstaruri conduc clasamentele și la nivel financiar.

Cristiano Ronaldo si Lionel MessiFoto: Captura YouTube

Faimoasa revistă France Football, citată de JuveFC a publicat lista celor mai bine plătiți 10 jucători, în care argentinianul îl eclipsează pe portughez. Studiul are în vedere încasările totale, nu doar salariile plătite de cluburile la care joacă.

Veniturile lui Messi sunt estimate la 125 de milioane de euro, în timp ce Ronaldo îl urmează îndeaproape cu 118 milioane. Cei doi multipli câștigători ai Balonului de Aur sunt singurii de pe listă cu venituri de nouă cifre, Neymar completând podiumul cu 98 de milioane.

Se poate spune că Top 3 este într-o lume financiară aparte, în vreme ce următorul pe listă este Gareth Bale (Tottenham Hotspur), care câștigă „doar” 37 de milioane anual. Galezul este urmat de legenda Barcelonei Andres Iniesta (34 de milioane), care este încă activ în Japonia.

Imediat după spaniol vin Eden Hazard, Raheem Sterling și Kylian Mbappé, toți cu câte 32 de milioane anual.

Robert Lewandowski de la Bayern este pe poziția a noua cu 30 de milioane, în vreme ce Antoine Griezmann și Kevin De Bruyne împart poziția a zecea cu 28 de milioane – dar belgianul va urca pe listă ca urmare a noului său contract cu Manchester City.