După ce mai mulți fani, antrenori, jucători și oameni de fotbal au făcut presiuni împotriva ei, Super Liga a fost suspendată miercuri. De atunci, s-au vehiculat diferite posibile sancțiuni pentru echipele fondatoare, iar în urma şedinţei Comitetului Executiv al UEFA de vineri, oficialii au stabilit dacă se impun măsuri.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

După anunțul de înființare a Super Ligii, Aleksander Ceferin, președintele UEFA, nu a ezitat să amenințe cluburile fondatoare cu excluderea din UEFA Champions League și interzicerea jucătorilor acestor echipe de a participa la Campionatul European și Cupa Mondială.

Cu toate acestea, în urma ședinței Comitetului Executiv al UEFA de vineri, oficialii au luat decizia de a nu sancţiona din punct de vedere sportiv cele 12 cluburi care au iniţiat Superliga europeană, potrivit News.ro.

UEFA a făcut pe site-ul oficial o precizare scurtă cu privire la discutarea subiectului Superliga europeană în Comitetul Executiv: „Comitetul Executiv a fost informat cu privire la cele mai recente evoluţii legate de aşa-zisa ‘Super Ligă’, inclusiv opţiunile disponibile UEFA şi paşii pe care îi ia în considerare”.

Şase cluburi din Anglia, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea, două din Italia, AC Milan şi Inter Milano, şi unul din Spania, Atletico Madrid, au renunţat oficial la Superliga europeană, la 48 de ore de la anunţul înfiinţării. Dintre fondatori, au mai rămas trei grupări, Juventus, Real Madrid şi FC Barcelona.

Cele 12 cluburi fondatoare erau AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham, în timp ce Florentino Perez era președintele competiției.

După retragerea marii majorități a echipelor fondatoare din proiect, organizatorii au luat decizia să-l ”regândească”. Astfel, Super Liga europeană nu va avea loc începând din această vară.

Te-ar putea interesa și: