Dublin și Bilbao au fost excluse de UEFA de pe lista celor 12 orașe care vor găzdui meciuri la Euro 2020. Forul european a găsit soluția pentru a le înlocui, după cum informează L'Equipe și Reuters.

Euro 2020Foto: Uefa.com

Comitetul Executiv al UEFA s-a reunit, vineri, pentru a finaliza planurile legate de partidele de la Euro 2020, ca urmare a faptului că Bilbao şi Dublin nu au putut garanta prezenţa suporterilor la meciuri.

Prin urmare, Sevilla înlocuieşte Bilbao ca gazdă a meciurilor din Spania de la Campionatul European, în timp ce partidele care erau programate la Dublin vor avea loc la Sankt Petersburg, după cum a anunțat vicepreşedintele UEFA, Zbigniew Boniek, potrivit News.ro.

Euro 2020 va avea loc între 11 iunie și 11 iulie 2021. Inițial, turneul ar fi trebuit să aibă loc în vara anului trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19.

Autorităţile basce au anunţat, miercuri seară, că UEFA a decis caBilbao să nu găzduiască meciuri de la Campionatul European din acest an. În aceeași notă, Leo Varadkar, prim-ministrul Irlandei, declarase că nu consideră că este posibil ca Dublin să găzduiască meciurile programate pentru Euro 2020 în capitala Irlandei.

UEFA a insistat ca fanii să fie în tribune la meciurile de la CE, la minim 25% din capacitatea totală a stadioanelor.

Astfel, orașele care au confirmat că pot îndeplini condiția sunt: Glasgow, Sevilla, Amsterdam, Copenhaga, Roma, Sankt Petersburg, Bucureşti, Budapesta şi Baku.

Semifinalele şi finala sunt programate pe stadionul Wembley din Londra.