Echipele de fotbal germane au permis introducerea ”cantonamentelor în carantină”, astfel încât sezonul să poată fi terminat la timp, după ce o serie de cazuri de coronavirus au dus la amânarea mai multor meciuri ale primelor două ligi germane și au pus presiune pe program.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clubul Hertha Berlin și alte trei cluburi din divizia a doua au trebuit să amâne jocurile de luna aprilie, după apariția unor focare de coronavirus la echipele lor.

Apariția mai multor cazuri ar putea însemna imposibilitatea reprogramării unor meciuri din lipsă de timp, dat fiind faptul că în iunie începe Campionatul European.

Liga germană de fotbal, care supraveghează primele două divizii masculine, a declarat joi că va mandata „cvasi carantină” începând cu 3 mai, jucătorilor și personalului fiindu-le permis să stea doar acasă sau la facilitățile clubului, potrivit Marca.com.

Din 12 mai, formațiile se vor muta într-un „cantonament de carantină”, unde prezența celor din exterior este strict interzisă pentru a se putea finaliza în siguranță ultimele două runde.

Bundesliga urmează să se încheie pe 22 mai, dar este nevoie de mai mult timp pentru organizarea play-off-urilor înainte ca echipele să poată trimite jucătorii la pregătirile pentru Euro 2020.

Hertha a trebuit să amâne trei jocuri și să anuleze antrenamentele echipei timp de două săptămâni după ce virusul s-a răspândit în echipă, antrenorul Pal Dardai fiind printre cei infectați. Asta se traduce într-un program încărcat pentru o echipă care se confruntă cu o posibilă retrogradare.

Cu patru runde rămase de disputat, Bayern ocupă primul loc, la zece puncte de RB Leipzig şi poate deveni campioană în etapa următoare.

Clasament Bundesliga

1. Bayern Munchen 71 de puncte

2. RB Leipzig 61

3. Wolfsburg 57

4. Eintracht Frankfurt 56

5. Borussia Dortmund 52

...

15. Bielefeld 30

16. Herta Berlin 26

17. Koln 26

18. Schalke 13

Te-ar putea interesa și: