Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și unul dintre cei care au pus bazele Super Ligii europene, susține că aceasta nu are cum meargă înainte.

Andrea AgnelliFoto: YouTube

După ce cele șase cluburi din Anglia au anunțat că nu vor participa în noua ”competiție a bogaților”, Andrea Agnelli a admis că proiectul nu are cum să continue.

Întrebat cu privire la posibilitatea punerii în aplicare a planului Super Ligii, președintele lui Juventus a răspuns: „Pentru a fi foarte sincer și franc, nu. Evident că nu mai este cazul”.

„Rămân convins de frumusețea proiectului, de valoarea pe care putea să o aducă, de crearea celei mai bune competiții din lume, dar evident nu (n.r. dacă Super Liga ar putea avea loc). Nu cred că proiectul poate funcționa acum”, a adăugat oficialul, conform BBC Sport.

Agnelli a fost descris de Aleksander Ceferin, președintele UEFA, ca ”un șarpe și un mincinos”după anunțul de duminică cu privire la înființarea noii competiții.

Ca răspuns, Agnelli și-a dat demisia luni din poziția de director al Asociației Cluburilor Europene. Ceferin este chiar naşul fiicei lui Agnelli.

Manchester City, Liverpool, Manchester United, Tottenham și Arsenal și-au anunțat retragerea din controversatul proiect al Super Ligii marți noapte și miercuri.

După ce fanii au protestat, Chelsea s-a retras și ea din competiție. La fel a procedat și Inter Milano, iar organizatorii au fost nevoiți să anunțe printr-un comunicat că proiectul are nevoie de ”regândire”.

Comunicatul oficial

"Super Liga Europeană este convinsă că situația actuală din fotbalul european are nevoie de schimbare. Am propus o nouă competiție europeană pentru că sistemul existent nu mai funcționează.

Propunerea noastră este să permitem sportului să evolueze în timp ce generează resurse și stabilitate pentru întreaga piramidă a fotbalului. Se dorește inclusiv susținerea comunității fotbalului în lupta pentru depășirea problemelor financiare generate de pandemie. De asemenea, proiectul nostru ar urma să asigure plăți de solidaritate mult mai generoase pentru părțile interesate.

În ciuda anunțului despărțirii, făcut de cluburile din Anglia forțate de presiunea din jurul lor, suntem convinși că propunerea noastră respectă în totalitate legea europeană și regulamentele în vigoare. Acest lucru a fost demonstrat astăzi printr-o decizie luată în instanță, urmând ca Super Liga să fie apărată față de acțiunile terților.

Ținând cont de circumstanțele actuale, vom reconsidera cei mai potriviți pași pentru a regândi proiectul, având mereu în minte scopul nostru de a oferi fanilor cea mai bună experiență și de a asigura suport financiar întregii comunități a fotbalului.", se anunță în comunicatul emis de Super Liga Europeană, potrivit Eurosport.

Cele 12 cluburi fondatoare erau AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham, în timp ce Florentino Perez era președintele competiției.