Este aproape de un sezon magic alături de Manchester City, grupare care poate cuceri titlul în Premier League (este mare favorită) și care este calificată în semifinalele Champions League. Pep Guardiola a vorbit în termeni duri despre Super Ligă, competiție pe care a numit-o "un embrion".

Pep GuardiolaFoto: Twitter - Manchester City

Unde este sportul?

"Acesta nu e sport, dacă succesul este garantat dinainte și nu contează dacă pierzi (n.r. face referire la faptul că echipele fondatoare nu vor retrograda din noua competiție). Nu e sport atunci când relația dintre efort și succes nu există.

Nu e deloc corect atunci când o formație luptă la vârf și totuși nu se poate califica, iar asta pentru că turneul e doar pentru câteva cluburi" -Pep Guardiola.

Unde este Ajax?

"Cei care se ocupă de acest proiect au obligația, datoria de a clarifica pentru lumea întreagă, cât mai curând posibil, de ce aceste echipe joacă în competiție și altele nu? De exemplu, Ajax, cu patru Ligi ale Campionilor câștigate, de ce nu este acolo?" - Pep Guardiola.

Super Liga - Un embrion

"Acest proiect încă nu respiră, e un embrion care nu respiră încă, e doar o declarație. Mi-ar plăcea ca președintele să facă turul lumii și să spună de ce am luat această decizie. Susțin clubul, sunt parte din club, dar am și propria mea opinie.

Dacă mă întrebi să-ți spun cum au fost alese aceste echipe nu știu să-ți răspund", a încheiat Guardiola.

Super Liga pe înțelesul tuturor - Felia de tort, bătaia pe cuțit și care este vina UEFA

Cum va arăta noua competiție: Super Liga

  • Liga va avea 20 de echipe - cele 12 formaţii fondatoare plus trei cluburi nenumite încă, aşteaptate să se alăture în curând şi cinci echipe care se califică anual în funcţie de rezultatele lor interne.
  • Conform propunerilor, European Super League va începe în luna august a fiecărui an, cu meciuri la jumătatea săptămânii, iar cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă şi în deplasare.
  • Primele trei echipe din fiecare grupă s-ar califica în sferturile de finală, formaţiile de pe locurile al patrulea şi al cincilea jucând un play-off cu două manşe pentru cele două locuri rămase.
  • Din sferturi, formatul va fi eliminatoriu în două manşe, la fel precum cel folosit în Liga Campionilor, cu o finală într-un singur meci, în luna mai, într-un loc neutru.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Răspunsul UEFA: Cum arată noul format al Champions League.