Lumea fotbalul este mai divizată ca oricând, iar părerile pro și contra noii Super Ligi tot apar pe fluxurile agențiilor de presă. Stale Solbakken, selecționerul Norvegiei, are un punct de vedere interesant atunci când vine vorba despre competiția care va înlocui Champions League.

Super Liga de fotbalFoto: Captura YouTube

În vârstă de 53 de ani, Stale nu înțelege ce caută unele dintre echipe pe lista pentru Super Ligă, ținând cont de faptul că rezultatele nu au venit nici măcar atunci când au întâlnit formații considerate mult inferioare.

Arsenal, Tottenham și Juventus au fost luate în colimator de Solbakken.

Ce spune selecționerul Norvegiei

"În ultimii trei ani, Juventus a fost eliminată din Champions League de Lyon, Porto și Ajax.

A pierdut recent cu Atalanta, mai are doar două puncte avans față de Napoli și riscă să piardă calificarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Ce naiba să caute în Super Ligă?

Tottenham și Arsenal probabil că nu sunt în acest moment printre cele mai bune 20-30 de echipe din Europa" - Stale Solbakken.

Cum va arăta noua competiție: Super Liga
  • Liga va avea 20 de echipe - cele 12 formaţii fondatoare plus trei cluburi nenumite încă, aşteaptate să se alăture în curând şi cinci echipe care se califică anual în funcţie de rezultatele lor interne.
  • Conform propunerilor, European Super League va începe în luna august a fiecărui an, cu meciuri la jumătatea săptămânii, iar cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă şi în deplasare.
  • Primele trei echipe din fiecare grupă s-ar califica în sferturile de finală, formaţiile de pe locurile al patrulea şi al cincilea jucând un play-off cu două manşe pentru cele două locuri rămase.
  • Din sferturi, formatul va fi eliminatoriu în două manşe, la fel precum cel folosit în Liga Campionilor, cu o finală într-un singur meci, în luna mai, într-un loc neutru.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Răspunsul UEFA: Cum arată noul format al Champions League.