Fotbalistul belgian Kevin De Bruyne a surprins pe toată lumea atunci când și-a negociat fără niciun impresar prelungirea contractului cu Manchester City. Se pare că acesta a creat un precedent, iar acum mai mulți jucători importanți ai Europei îi urmează exemplul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mijlocașul belgian în vârstă de 29 de ani avea mai mult de doi ani rămași din înțelegerea precedentă cu ”cetățenii”, dar a decis să își prelungească angajamentul până în 2025.

De Bruyne a obținut un salariu cu 30% mai mare față de precedenta înțelegere, iar asta se datorează doar lui, el fiind cel care și-a negociat noul contract. Niciun impresar nu l-a reprezentat la întâlnirea cu oficialii lui City.

De Bruyne s-a folosit de o mare masă de date furnizate de compania Analytics FC, specializată în analiza jucătorilor și a echipelor de fotbal. Conștient de calitățile sale, mijlocașul le-a prezentat cu cifre șefilor lui City impactul său asupra echipei și i-a convins astfel că merită un salariu mai mare, potrivit Eurosport.

De obicei, fotbaliștii nu participă la astfel de negocieri, ci agenții lor fac această muncă, iar comisioanele lor sunt pe măsură.

Exemplul lui De Bruyne inspiră alți importanți fotbaliști

Coleg cu belgianul la City, Raheem Sterling va fi consiliat doar de mama sa și de avocați în negocierile pe care le va purta cu șefii clubului pentru prelungirea contractului. Angajamentul jucătorului în vârstă de 26 de ani expiră în 2023, dar oficialii ”cetățenilor” vor să îi prelungească deja înțelegerea.

Un alt jucător cu nume care va urma metoda lui De Bruyne este Joshua Kimmich. Potrivit germanilor de la Bild, mijlocașul lui Bayern a decis că nu mai are nevoie de un agent și va negocia de unul singur prelungirea contractului cu bavarezii, scadent în vara lui 2023.

„Am decis că vreau să-mi apăr singur punctele de vedere. Sunt convins că îmi pot reprezenta interesele mai bine decât alții", a spus Kimmich, citat de AS.com.