Atacantul formaţiei Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang, 31 de ani, a dezvăluit, joi, că a contractat parazitul malariei în timp ce a fost în Gabon pentru meciurile echipei naţionale, la sfârşitul lunii martie, informează lefigaro.fr.

Pierre-Emerick AubameyangFoto: Instagram

"Din nefericire, am contractat malarie în timp ce eram cu echipa naţională în Gabon, acum câteva săptămâni. Am petrecut câteva zile în spital, săptămâna aceasta, dar deja mă simt mai bine în fiecare zi. Le mulţumesc medicilor care au detectat şi tratat virusul atât de repede", a scris jucătorul, pe contul său de Instagram, fără a preciza durata indisponibilităţii sale.

Atacantul gabonez a ratat victoriile echipei Arsenal în fața formațiilor Sheffield United (3-0, duminică, în Premier League) şi Slavia Praga (4-0, joi, în returul sferturilor Europa League), transmite News.ro.

Potrivit site-ului Centrului medical de diagnostic şi tratament Victor Babeş, malaria este o boală infecţioasă des întâlnită în multe zone tropicale şi subtropicale. Boala este determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium. Parazitul malariei este transmis prin înţepătura femelei ţânţarului anofel, în principal între amurg şi zori.

În principal, malaria se manifestă prin febră apărută la şapte zile de la prima posibilă expunere sau la trei luni (mai rar mai târziu) de la ultima posibilă expunere.

În lipsa măsurilor corespunzătoare de prevenire şi tratament, malaria poate evolua către deces.