​Tehnicianul echipei Manchester City, Josep Guardiola, a declarat după calificarea în semifinalele Champions League că formaţia sa a arătat personalitate în confruntarea cu Borussia Dortmund şi a jucat extraordinar aproape toată partida.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Suntem incredibil de bucuroşi că suntem în semifinale, între cele mai bune patru echipe din Europa. Am jucat extraordinar în ultimele 30 de minute ale primei reprize şi în a doua repriză. Am arătat personalitate şi am reuşit. Este incredibil ce am reuşit", a spus Guardiola.

De cealaltă parte, Edin Terzic, antrenorul Borussiei Dortmund, a declarat că este frunstrant felul în care echipa sa a ratat calificarea în faza următoare.

"Suntem dezamăgiţi, evident. Manchester City a jucat extraordinar în ambele meciuri şi a meritat calificarea. Este frustrant că am ratat calificarea primind astfel două goluri. Ni s-a spus clar înainte de startul sezonului: dacă lovești mingea cu capul și îți sare în mână, nu este o încălcare a regulilor (n.r. City a egalat după un penalti acordat pentru un henț al lui Emre Can). Nu am avut noroc în ceea ce priveşte deciziile arbitrilor în aceste şapte zile", a afirmat Terzic.

Manchester City s-a calificat a doua oară în istorie în semifinalele Champions League, după ce a învins, miercuri, cu scorul de 2-1, în deplasare, pe Borussia Dortmund, în manşa a doua a sferturilor de finală. City s-a impus şi în tur, cu acelaşi scor.

Anterior, Manchester City a ajuns în semifinalele Champions League doar în ediţia 2015/2016, sub conducerea antrenorului chilian Manuel Pellegrini. Cetăţenii au fost eliminaţi atunci de Real Madrid, după 0-0 la Manchester şi 0-1.

Pep Guardiola l-a înlocuit pe Pellegrini în 2016, dar până acum City nu a trecut niciodată de sferturile celei mai importante competiții europene.