Zlatan Ibrahimovic nu a avut o săptămână ușoară, luând cartonaș roșu împotriva Parmei din cauza că a insultat arbitrul și încălcând și protocoalele italiene ale coronavirusului. Acum, în presa scandinavă a apărut informația conform căreia ”Ibra” este acționar la o casă de pariuri, lucru interzis de regulamentele FIFA și UEFA.

Zlatan IbrahimovicFoto: Alberto Lingria / Xinhua News / Profimedia

Suedezul în vârstă de 39 de ani ar deține, conform cotidianului Aftonbladet, 10% din casa de pariuri Bethard, lucru ce încălcă regulile FIFA și UEFA.

Aftonbladet dezvăluie că, în 2018, atacantul a devenit acționar al Bethard printr-o societate pe acțiuni numită Unknown AB. Aceștia susțin că directorul executiv al casei de pariuri, Erik Skarp, a confirmat că Ibrahimovic deține acțiuni la companie, el apărând public și în campaniile promoționale ale lui Bethard.

Casa de pariuri a realizat un profit de 301 milioane coroane suedeze după impozite, aproximativ 30 de milioane de euro, în 2019.

Publicația scandinavă susține că atacantul suedez ar putea fi supus unei interdicții FIFA de până la trei ani, precum și o amendă de aproape 100.000 de euro. Regulile forului european nu sunt foarte clare, potrivit Marca.com.

Fiind al patrulea acționar al societății Unknown AB, Ibrahimovic a încălcat regulamentul etic al forului mondial ce interzice legăturile, chiar indirecte, cu casele de pariuri, el jucând în martie în partidele cu Georgia și Kosovo pe care Suedia le-a susținut în preliminariile CM.