Răzvan Lucescu a oferit o gură de aer lui SR Brașov, echipa fanion a orașului, ajunsă în Liga 3. Tehnicianul a plătit jumătate din datoria clubului de la ”poalele Tâmpei” către ANAF.

HotNews.roFoto: Hotnews

„SR Brașov, pas imens pentru salvarea clubului! Jumătate din datoriile către ANAF achitate de Răzvan Lucescu!”, a anunțat clubul din Liga 3 printr-o postare pe propria pagină de Facebook.

Comunicatul SR Brașov

„De 85 de ani, pentru iubitorii fotbalului din Brașov, echipa fanion a fost „STEAGU”, sau cum s-a numit ea de-a lungul timpului.

După 1990, echipa s-a numit FC BRAȘOV însă după 2017 când societatea FC Brașov SA a intrat în faliment,spiritul stegar a fost dus mai departe de Asociația Club Sportiv SR Brașov, care a luat ființă din iubirea necondiționată a tuturor suporterilor galben-negri!

Ultimii 4 ani au fost zbuciumați pentru „STEAGU” iubit de toți brașovenii. La început s-a mers pe sprijinul necondiționat al tuturor suporterilor stegari însă interesele fostului primar de a-i dezbina au dat roade la un moment dat. Apoi, „STEAGU” a intrat pe un management privat care a dus echipa din nou în Liga 3 dar a și provocat datorii care apasă și azi.

După încercări de colaborare cu alte cluburi sau societăți din oraș, în vara lui 2020 „STEAGU” era într-o situație foarte delicată și mulți deja exultau.

Nu a fost cazul, deoarece s-a mai apelat la alți iubitori de galben și negru care au început munca de a readuce spiritul stegar în casele tuturor brașovenilor.

Cu toate acestea, datoriile vechi către ANAF (217.000 lei conform certificatului din octombrie 2020) au rămas piedica cea mai mare, cu datorii către stat nu se pot primi sponsorizări deductibile pentru companii și nici nu se pot iniția proiecte cu alte surse de finanțare.

S-a apelat la stegari sau foști stegari de pretutindeni pentru a da o mână de ajutor în perpetuarea spiritului stegar pe o bază solidă unde se vor regăsi toți iubitorii galben-negrilor.

Un pas uriaș a fost făcut zilele trecute, când Răzvan Lucescu, fost jucător şi mai apoi antrenor al celei mai iubite echipe a oraşului, a răspuns afirmativ solicitărilor venite din partea managerului general Ciprian Jurubescu și a trimis o sumă consistentă în conturile clubului, care acoperă aproape jumătate din datorille către ANAF!”

SR Brașov se află se află pe locul al treilea în seria cinci din Liga 3. Brașovenii au 15 meciuri jucate și 23 de puncte acumulate, la unul distanță de locul al doilea ocupat de Blejoi. Primele două echipe din fiecare serie a Ligii 3 vor disputa baraje pentru a promova în Liga 2.