Fostul legendar jucător Lothar Matthaus a declarat că antrenorul lui Bayern Munchen, Hansi Flick, este prima variantă pentru naționala Germaniei, iar acesta va accepta oferta de a prelua selecționata.

Hansi Flick si Joachim LowFoto: Wikipedia Commons

Hansi Flick a avut o perioadă extraordinară ca antrenor al celor de la Bayern Munchen. A cucerit titlul și UEFA Champions League și părea să fie omul ideal pentru a duce trupa bavareză spre noi performanțe în viitor.

Deși Bayern a fost eliminată în sferturile actualei ediții a Ligii Campionilor de PSG, fosta deținătoare a trofeului a arătat bine în dubla manșă, diferența fiind făcută de golurile mai multe marcate în deplasare de echipa pariziană.

Cu toate acestea, legendarul fost fotbalist german Lothar Matthäus a declarat că Flick este prima soluție pentru preluarea naționalei Germaniei, iar acesta ar accepta oferta, informează Sky Germania citat de Eurosport.

„Acesta a fost ultimul meci în Champions League pentru Hansi Flick pe banca lui Bayern. El e prima variantă pentru naționala Germaniei. Va accepta oferta în această vară”, a declarat Matthaus.

Hansi Flick a stat și el de vorbă cu Sky Germania: „Am contract cu FC Bayern, dar mereu mă gândesc la ce se va întâmpla mai departe sau la cum vor continua lucrurile, dacă ele merg bine aici. Familia mea mă va susține indiferent de ce decizie voi lua, chiar dacă va fi fi să preiau naționala”.

Actualul selecționer al Germaniei, Joachim Löw, va pleca de la ”cârma” naționalei după Euro 2020, potrivit Federației Germane de Fotbal.

Câștigător al Cupei Mondiale cu Germania în 2014, Löw are contract cu Federația Germană până în 2022, dar naționala antrenată de el a înregistrat rezultate sub așteptări în ultima perioadă. Ultimul eșec răsunător a venit după ce germanii au fost învinși de Macedonia de Nord, scor 2-1, în ultimul meci disputat de cele două echipe în grupa J a preliminariilor CM din 2022.