După calificarea echipei sale în semifinalele Ligii Campionilor, Thomas Tuchel a declarat că și-ar dori să întâlnească Real Madrid în penultima fază a competiției. Chelsea a pierdut marți seara împotriva lui FC Porto, dar a reușit calificarea după ce învinsese în prima manșă cu 2-0.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

„În general, nu îmi place ca echipa mea să joace în Liga Campionilor împotriva altor formații din același campionat pentru că nu mai este același sentiment de competiție europeană. Confruntarea (n.r. Liverpool - Real Madrid) este departe de a fi încheiată, dar o voi urmări cu siguranță”, a declarat Tuchel, tehnicianul lui Chelsea.

„Totul este posibil. Liverpool este o echipă puternică acasă. Situația este una favorabilă pentru noi, oricum”, a continuat tehnicianul londonezilor, potrivit Daily Mail.

Despre progresul lui Chelsea, Thomas Tuchel susține că „accederea în semifinale este o mare realizare. Este un pas important pentru noi”.

Porto a câștigat cu 1-0, prin reușita din foarfecă a lui Taremi, dar nu a izbutit să întoarcă rezultatul din tur, când a fost 2-0 pentru Chelsea, iar londonezii au pus mâna pe biletele pentru semifinale.

Despre jocul disputat pe teren neutru, în Sevilla, Tuchel a conchis că nu a fost unul spectaculos, dar ”este parte din joc, să nu-ți lași oponentul să performeze”.

Londonezii își așteaptă adeversara din semifinale, Liverpool și Real Madrid plecând în returul ce se va desfășura miercuri de la ora 22:00 de la scorul de 3-1 în favoarea galacticilor.​