Miercuri seara vom afla ultimele două semifinaliste din Liga Campionilor. Real Madrid pleacă cu prima șansă în fața lui Liverpool (3-1 acasă), la fel ca Manchester City, care a reușit un 2-1 pe Etihad Stadium.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Liverpool - Real Madrid

Pentru Real Madrid este a treia vizită pe Anfield, "albii" având un bilanț de o înfrângere și o victorie, amândouă în Liga Campionilor.

Meciul de pe Anfield se va desfășura fără spectatori, dar fundașul Andy Robertson insistă că echipa este determinată să întoarcă rezultatul și să se califice în semifinalele competiției.

Tehnicianul lui Liverpool, Jurgen Klopp, insistă că după ce echipa sa a întors rezultatul din semifinalele Ligii din 2019 contra Barcelonei (4-0 în retur după 3-0 pe Camp Nou), același lucru se poate întâmpla doar dacă ”cormoranii” joacă foarte bine, fiind imposibil să se întâmple doar din noroc.

La meciul de miercuri de la ora 22:00, Liverpool va avea șase absenți (Gomez, Henderson, Kelleher, Matip, Origi, van Dijk), în timp ce Jones este incert. Real nu se va putea baza pe Hazard, Lucas, Ramos și Varane, în timp ce Carvajal este incert.

Câștigătoarea va juca în semifinale contra lui Chelsea, care s-a impus cu 2-1 la general în fața lui FC Porto.

Borussia Dortmund - Manchester City

Trupa lui Pep Guardiola pleacă cu prima șansă în returul sferturilor Ligii Campionilor, deși joacă în deplasare împotriva lui Dortmund. În tur, City s-a impus cu 2-1, golul victoriei fiind marcat de Foden în minutul 90.

Eden Terzic, antrenorul lui Dortmund, a declarat că ”speranțele sunt mari, dar doar acestea nu sunt destule”. Tehnicianul consideră că echipa sa trebuie să demonstreze că poate să treacă de echipe de top ale Europei.

Antrenorul lui City, Pep Guardiola, susține că „nimic nu trebuie luat ca și făcut, chiar dacă am avut un rezultat pozitiv în prima manșă”. Acesta a adăugat că echipa sa trebuie să-și impună jocul pentru a reuși calificarea.

Manchester City nu are niciun absent, dar Aguero și Laporte sunt incerți. Pentru Dortmund vor absenta cinci jucători (Moukoko, Sancho, Schmelzer, Witsel, Zagadou), în timp ce Hummels și Reus sunt incerți.

Învingătoarea va înfrunta PSG în semifinalele Ligii Campionilor, parizienii reușind să treacă cu 3-3 la general în fața lui Bayern, având avantajul golurilor marcate în deplasare.

Liverpool-Real Madrid și Borussia Dortmund-Manchester City vor avea loc miercuri de la ora 22:00 și vor fi LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Telekom Sport, Digisport și LookTV.​