Clubul Dinamo București riscă să piardă baza de la Săftica din cauza unei datorii de 35.000 de euro scadente pe 15 aprilie, au anunțat fanii clubului. Aceștia au menționat că este singura proprietate pe care gruparea bucureșteană o mai are. ​

Fanii lui DinamoFoto: fcdinamo.ro

În pericol de retrogradare în Liga 2, Dinamo București a mai primit o lovitură. Fanii au anunțat prin intermediul paginii Peluza Cătălin Hâldan că dacă nu va fi plătită suma de 35.000 de euro până pe 15 aprilie către ANAF, dinamoviștii vor rămâne fără baza de la Săftica.

Comunicatul PCH

"Trebuie să salvăm ceea ce ne aparține! Riscăm să pierdem Baza de la Saftica, locul unde de decenii se antrenează echipele de seniori şi juniori de la Dinamo. Sediul Academiei de Fotbal Dinamo.

Avem două zile în care să mai strângem încă 35.000 de euro pentru rata către ANAF. Scadenţa este pe 15 aprilie. Altfel, vom pierde singura proprietate a clubului. Peste tot suntem în chirie, dar Săftica e singurul loc unde suntem la noi acasă.

Dacă nu achităm la timp această rată, Baza Sportivă de la Săftica intră în proprietatea Statului şi rămânem fără stabilimentul istoric unde de-a lungul anilor s-au antrenat Lucescu, Dinu, Pârcălab, Dudu Georgescu, Gigi Mulţescu, Mateuţ, Custov, Cătălin Hîldan, Petre, Kiriţă, Marius Niculae, Danciu, Mutu, Caludiu Niculescu.

Banii vor fi folosiţi exclusiv pentru plata acestor datorii către Stat şi vor figura ca împrumut către FC Dinamo 1948. La finalul acestui sezon de coşmar, vom organiza o adunare generală în care vom prezenta în detaliu activitatea DDB, situaţia la zi a cheltuielilor şi rapoarte financiare.

Acum este nevoie să ne implicăm! Suntem supăraţi cu toţii, dar nu trebuie să pierdem ce este al nostru. Trebuie să salvăm Săftica şi de sub gajul pus de Negoiţă şi din mâinile lui Cortacero!

Vom demonstra că fără intervenţia noastră, Baza ar fi fost pierdută din vina acţionarului majoritar. Vom demonstra că este vorba de un bun salvat de noi" - PCH.

Dinamo București este într-o situație complicată și în Liga 1. La început de play-out, aceștia ocupă locul 14, la un punct deasupra lui Hermannstadt, penultima clasată.

Ultimele două locuri din play-out se duc direct în Liga 2, iar primele două echipe de deasupra lor vor juca baraj pentru menținere, cu formații din al doilea eșalon.

Prin Programul Doar Dinamo Bucureşti, suporterii dinamovişti au strâns bani pentru a achita datoriile clubului, în vederea obţinerii licenţei pentru sezonul 2021/2022 al Ligii 1.​

Te-ar putea interesa și: