Arjen Robben, jucătorul echipei FC Groningen, a revenit pe teren la 37 de ani, în a doua parte a meciului cu Heerenveen, din campionatul Olandei, după o accidentare care l-a ţinut pe tuşă aproape şase luni. Fotbalistul a declarat că renunțarea nu face parte din vocabularul lui.

Arjen RobbenFoto: fifa.com

Fostul căpitan al Olandei, intrat pe teren în minuntul 78 al partidei pe care echipa sa a disputat-o împotriva lui Heerenveen, a fost aproape de a marca. Cu toate acestea, Groningen a pierdut cu 0-2 partida.

Duminică a fost a treia sa apariţie pe teren în acest sezon, după ce a disputat primele 30 de minute ale meciului cu PSV Eindhoven din prima etapă a campionatului şi ultimele 14 din meciul cu Utrecht, în luna octombrie, potrivit EFE citat de Agerpres.

În luna februarie, Robben a declarat că se gândește la agăţarea ghetelor în cui definitiv. Dar la finalul meciul contra lui Heerenveen, olandezul s-a declarat mulțumit de prestația sa.

„Am ajuns să mă gândesc dacă are sens să continui să joc, dar ceva din interiorul meu îmi spune că renunţarea nu face parte din vocabularul meu”, a declarat starul naționalei Olandei pentru ESPN.

FC Groningen i-a propus recent fostului internaţional olandez o prelungire cu un an a contractului său, în ciuda faptului că acesta a stat departe de gazon aproape întregul sezon.

Robben şi-a anunţat retragerea în iulie 2019, pe când evolua la Bayern Munchen, dar vara trecută a anunţat că revine pe teren pentru a juca la FC Groningen, echipă la care s-a format ca jucător.

Arjen Robben a cucerit opt titluri în Bundesliga, cinci Cupe ale Germaniei, precum şi Liga Campionilor în 2013 cu Bayern Munchen.