​Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri (CCA), a declarat, referindu-se la asistentul Octavian Şovre, că nu îi poate înuraja pe oficialii de joc să ceară autografe înainte, în timpul sau după încheierea oricărui meci la nivel naţional sau internaţional, informează FRF.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Având în vedere informaţiile din presă cu privire la delegarea arbitrilor, inclusiv în situaţia domnului Octavian Sovre, menţionez că toate acestea sunt anunţate oficial cu 24 de ore înainte de începerea fiecărui meci.

Referitor la faptul că domnul Octavian Sovre nu a fost delegat în acest weekend (etapa 30), acest lucru se întâmplă pentru că ne dorim să îl protejăm pe el şi meciul la care ar fi urmat să fie delegat. Discutând cu el, mi-am dat seama că nu putea fi concentrat şi pregătit sută la sută mai ales în această etapă, în ultima zi rundă înainte de play-off. De asemenea, domnul Octavian Sovre a fost de acord cu această decizie, deoarece după meciul de la Manchester a fost asaltat cu apeluri telefonice din partea mass-media şi a considerat că în acest moment simte o presiune suplimentară.

Cunosc situaţia şi apreciez demersul său de a ajuta fundaţia respectivă, dar, din păcate, nu pot încuraja oficialii noştri de joc să facă acest lucru înainte, în timpul sau după încheierea oricărui meci la nivel naţional sau internaţional. Toţi cei care sunt interesaţi să ajute o pot face oferind fundaţiei un tricou sau un suvenir cu semnăturile lor. În încheiere, doresc să spun că nu e benefic pentru imaginea fotbalului să ne folosim de acest moment pentru a critica sau a acuza", a spus şeful CCA, potrivit News.ro.

Arbitrul asistent Octavian Şovre i-a cerut un autograf lui Erling Haaland, după meciul pierdut de Borussia Dortmund, scor 1-2, cu Manchester City, în turul sferturilor Ligii Campionilor. La finalul meciului de marţi, pe tunelul de la vestiare, Şovre, membru în brigada condusă de Ovidiu Haţegan, a fost văzut cum îi cerea un autograf lui Haaland.

Ulterior, Octavian Şovre a declarat că obişnuieşte să strângă autografe de la mari sportivi ai lumii pentru a sprijini SOS Autism Bihor, un centru pentru bolnavii de autism.