Clubul de fotbal Astra Giurgiu ar putea fi depunctat și i s-ar putea interzice transferurile din cauză că nu i-a achitat drepturile salariale fostului antrenor Bogdan Andone și membrilor staff-ului acestuia. Echipa giurgiuveană are cinci zile la dispoziție pentru efectuarea plăților.

Astra GiurgiuFoto: afcastragiurgiu.ro

„Comisia sancţionează debitorul AFC Astra cu penalitate de 3.000 lei şi acordă un termen de graţie de 5 zile pentru executarea integrală a obligaţiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. Cal. 1. a din RSTJF, faţă de creditorul Andone Bogdan. Acordă termen în data de 28.04.2021, ora 15.00, dată la care debitorul AFC Astra să prezinte dovada plăţii faţă de creditorul Andone Bogdan conform Hotărârii nr. 339/CL/11.02.2021 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi depunctarea", se arată în soluţia Comisiei de Disciplină şi Etică,publicată joi, pe site-ul oficial al FRF.

Giurgiuvenii au fost sancţionați și cu câte 3.000 de lei penalitate financiară în litigiile cu Vasile Maftei şi Octavian Chihaia.

Antrenorul Bogdan Andone, în prezenttehnicianul lui FC Voluntari, a condus formaţia Astra Giurgiu în perioada octombrie 2019 - septembrie 2020.

Astra Giurgiu ocupă poziția a opta în clasament, cu 37 de puncte din 29 de jocuri disputate. Giurgiuvenii nu mai au șanse de calificare în play-off-ul Ligii 1.