Cele două echipe care au disputat finala sezonului precedent de Champions League nu au dezamăgit - PSG s-a impus cu 3-2 pe terenul formației Bayern Munchen (Kylian Mbappe a înscris de două ori - Robert Lewandowski nu a jucat fiind accidentat) și este favorită la calificarea în semifinalele competiției. În celălalt meci al serii, Chelsea a câștigat cu 2-0 împotriva celor de la Porto (meciul a avut loc la Sevilla) și este cu un pas în runda următoare.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Partidele retur vor avea loc la 13 aprilie.

Bayern Munchen vs PSG 2-3 (Chuopo-Moting '37, Muller '60 / Mbappe '3, '68, Marquinhos '28)

  • Au evoluat echipele:

Bayern: Neuer - Pavard, Süle (Boateng '42), Alaba, Hernandez - Kimmich, Goretzka (Davies '33) - Sané, Müller, Coman - Choupo-Moting

PSG: Navas - Dagba, Marquinhos (Herrera '30), Kimpembe, Diallo (Bakker '46) - Danilo, Gueye - Di Maria (Kean '71), Neymar (Rafinha '90), Draxler - Mbappe.

  • Cele mai importante momente ale partidei:

'86 Alaba caută colțul lung cu un șut pe jos, dar mingea trece pe lângă poartă.

'68 Gol PSG! Mbappe primește mingea în flancul stâng, caută cea mai bună soluție și înscrie cu un șut la colțul scurt - mingea a trecut printre picioarele lui Boateng.

'60 Gol Bayern Munchen! Kimmich centrează perfect din lovitură liberă, Thomas Muller marchează cu capul.

Ocazii importante de ambele părți: Neymar ratează în fața lui Neuer, Navas are mai multe intervenții decisive.

'37 Gol Bayern Munchen! Pavard centrează bine din partea dreaptă, Choupo-Moting se înalță și înscrie cu o lovitură de cap.

'28 Gol PSG! Neymar trimite mingea peste apărarea bavarezilor, Marquinhos preia perfect și înscrie.

'27 Chuopo-Moting scapă din marcaj, încearcă să reia din alunecare, dar ratează execuția.

'12 Draxler înscrie după o fază a lui Mbappe, dar golul nu este validat - francezul se afla în poziție de ofsaid în momentul în care a primit mingea.

'10 Ratare uriașă pentru Bayern - Thomas Muller nu reușește să îl învingă pe Navas din careul mic.

'7 Kimmich trimite în zid dintr-o lovitură liberă de la marginea careului.

'3 Gol PSG! Neymar așteaptă momentul potrivit pentru a pasa, mingea ajunge la Mbappe și francezul înscrie, chiar dacă șutul său a fost pe direcția lui Neuer (portarul nu a reușit să respingă).

'2 Chuopo-Moting trimite în bară cu o lovitură de cap.

FC Porto vs Chelsea Londra 0-2 (Mount '32, Chilwell '85)

  • Au evoluat echipele:

FC Porto: Marchesín - Manafá (Conceicao '83), Pepe, Mbemba, Zaidu - Grujic, Uribe, Otávio (Martinez '83) - Corona, Marega (Vieira '83), Luis Díaz

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - James (Silva '80), Jorginho, Kovacic (Emerson '90+2), Chilwell - Mount (Kante '80), Werner (Pulisic '65), Havertz (Giroud '65).

  • Cele mai importante momente ale partidei:

'85 Gol Chelsea! Corona preia greșit, Chilwell recuperează balonul, avansează în viteză, îl driblează pe Marchesin și înscrie.

'60 Marchesin respinge în față șutul lui Rudiger, Werner recuperează și întoarce pentru Havertz, dar germanul trimite pe lângă poartă dintr-o poziție excelentă.

'32 Gol Chelsea! După o fază prelungită, Mount preia superb, se întoarce cu fața spre poartă și înscrie cu un șut la colțul lung.

'12 Uribe încearcă o execuție spectaculoasă de la marginea careului, mingea trece puțin pe lângă vinclul porții.