Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat că există posibilitatea organizării unui campionat de tineret pentru echipele din Liga 1. Oficialul consideră că noua competiție ar putea ajuta tinerii fotbaliști români.

Romania U21Foto: frf.ro

Justin Ștefan a dezvăluit la Pro X că a purtat mai multe discuții cu eAD, deținătorul drepturilor TV ale Ligii 1, cu privire la înființarea unei competiții de tineret pentru echipele primului eșalon.

„Campionatul de tineret de pe vremuri era interesant. Nu vă ascund că am discutat de mai multe ori cu televiziunile și cu deținătorul drepturilor TV. Și-au arătat deschiderea pentru acest proiect”, susține secretarul general LPF.

„După noi, dacă facem un campionat de tineret, acesta va fi un produs media și am putea să acoperim o parte din cheltuieli. S-ar putea ca în curând să aveți o surpriză în această privință”, a adăugat Justin Ștefan.

„Cred ca putem găsi un sistem care sa nu implice cheltuieli foarte mari și, în felul acesta, ai obliga cluburile să fie mai atente la copii și juniori. Ar fi mai util ca regula U21”, a conchis oficialul.

După introducerea regulii U21 în Liga 1, prin care cluburile sunt obligate aibă la startul meciului doi jucători eligibili pentru naționala de tineret, LPF a propus eliminarea acesteia la începutul anului curent.

Justin Ștefan a fost unul dintre cei mai importanți critici ai regulii, mai ales că au fost dese rândurile în care tinerii au fost schimbați la doar câteva minute după începerea partidelor.