Stadionul Maracana din Rio de Janeiro nu își va schimba numele după celebrul fotbalist Pele, Adunarea Legislativă braziliană reunțând la un controversat proiect de lege. Actualmente, stadionul poartă numele unui jurnalist.

Stadionul MaracanaFoto: Wikipedia

Andre Ceciliano, preşedintele Adunării Legislative a statului Rio, a anunțat că îi va solicita guvernatorului Claudio Castro să nu promulge legea care prevedea ca numele arenei să se schimbe.

Proiectul de lege a fost aprobat pe 9 martie, dar majoritatea brazilienilor l-au criticat aspru. Oamenii consideră că nu este momentul pentru astfel de decizii, într-o țară copleșită de criza coronavirusului, care a curmat peste 330.000 de vieți până acum.

Deși arena este cunoscută în întreaga lume sub numele de Maracana, cartier din nordul oraşului Rio unde a fost construită, actualul său nume oficial este însă "Stadionul Jurnalist Mario Filho".

Este, de fapt, un omagiu adus celebrului ziarist sportiv, care a contribuit foarte mult la convingerea opiniei publice despre importanţa construirii acestui stadion pentru Cupa Mondială din 1950.

Proiectul de lege prevedea păstrarea numelui Mario Filho pentru complexul sportiv în ansamblu, dar cu redenumirea stadionului în semn de omagiu pentru Pele, în vârstă de 80 de ani, considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din istorie, care a cucerit de trei ori Cupa Mondială cu naţionala Braziliei, potrivit Agerpres.