Marți, cu începere de la ora 22:00, se vor desfășura primele două meciuri tur ale sferturilor de finală din UEFA Champions League. Real Madrid primește vizita lui Liverpool, în timp ce Dortmund joacă în deplasare contra lui Manchester City.

HotNews.roFoto: Hotnews

Real Madrid - Liverpool

Este pentru prima oară când Real Madrid și Liverpool se întâlnesc din 2018 încoace. Pe 26 mai 2018, pe Stadionul Olimpic din Kiev, Real trecea cu 3-1 de Liverpool și câștiga Champions League.

Liverpool a pierdut ultimele trei meciuri din Champions League contra lui Real Madrid, în timp ce madrilenii au câștigat ultimele 8 meciuri tur eliminatorii din 9 posibile în cea mai importantă competiție a cluburilor din lume.

În optimi, Liverpool a trecut cu 4-0 de Leipzig la general, iar Real Madrid a reușit calificarea în sferturi după 4-1 la general contra Atalantei.

Jürgen Klopp a declarat înaintea primei manșe că ”va trebui să o urmărim pe Real Madrid”, aceștia afându-se într-un moment foarte bun. În același timp, Zinedine Zidane, care va bifa meciul cu numărul 50 pe banca lui Real în Champions League, consideră că echipa sa este subestimată.

Nu mai puțin de nouă fotbaliști sunt indisponibili pentru partida de luni seară. Carvajal, Hazard și Ramos vor lipsi din echipa madrilenilor, iar cei șase absenți de la Liverpool sunt: Gomez, Henderson, Kelleher, Matip, Origi și van Diik.

Manchester City - Dortmund

Cu un lot lipsit de absențe, Manchester City dă piept cu Borrusia Dortmund în cealaltă primă manșă a sferturilor de finală de marți.

Este doar pentru a treia oară când cele două echipe se întâlnesc, ultima partidă directă fiind în grupele Champions League din sezonul 2012-2013, atunci când Borussia a reușit o victorie la limită în fața englezilor, 1-0.

Manchester City a câștigat 10 din ultimele 11 dueluri directe contra echipelor germane, dar Dortumund este neînvinsă în ultimele 7 meciuri din Champions League.

În optimi, Dortumund s-a calificat după 5-4 la general contra celor de la Sevilla, iar Manchester City a trecut fără probleme de Borussia Monchengladbach, 4-0 la general.

Edin Terzić, antrenorul germanilor, susține că ”City va avea multă posesie, așa că atunci când avem mingea, trebuie să atacăm”.

În cealaltă tabără, Josep Guardiola, tehnicianul lui Manchester City, a declarat că a pregătit partida contra Borussiei la fel cum le-a pregătit și pe precedentele. „Cu toții dorim să mergem cât mai departe în competiție, dar trebuie să arătăm pe teren ce putem”, a completat antrenorul englezilor.

Chiar dacă City are lotul complet, nu același lucru se poate spune despre Dortumund. Moukoko, Sancho, Schmeizer, Witsel și Zagadou sunt indisponibili la echipa germană din cauza unor accidentări.

Turul dintre City și Dortumd va fi arbitrat de Ovidiu Hațegan, ajutat de Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe.

Manchester City-Dortmund și Real Madrid-Liverpool vor avea loc marți de la ora 22:00 și vor fi LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Telekom Sport, Digisport și LookTV.