Youssoufa Moukoko, atacantul în vârstă de 16 ani al celor de la Borussia Dortmund, nu va mai juca în acest sezon, după o leziune la un ligament. Jucătorul cu origini cameruneze este cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii, doborând mai multe recorduri de precocitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacantul care reprezintă Germania la naționala de tineret a suferit o leziune a unui ligament în pregătirile echipei Under 21 pentru Campionatul European de luna trecută.

Youssoufa Moukoko a fost rezervă în toate partidele pe care naționala Under 21 a Germaniei le-a desfășurat în grupa A, din care a făcut parte și România. Germanii au reușit calificarea în sferturi în dauna tricolorilor, primul loc al grupei fiind însă ocupat de Olanda.

Născut pe 20 noiembrie 2004, Moukoko a doborât mai multe recorduri de precocitate. A debutat în Bundesliga la 16 ani și o zi, iar la 16 ani și 28 de zile a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii. Atacantul este și cel mai tânăr debutant din istoria Champions League, bifând prima prezență la 16 ani și 18 zile.

În 14 meciuri jucate pentru Borussia Dortmund în Bundesliga, Moukoko a reușit să puncteze de trei ori.

Dortmund ocupă poziția a cincea în Bundesliga, cu șapte etape rămase de disputat. Eintracht Frankfurt ocupă poziția a patra, ultima care duce în Champions League (galben-verzii se află la șapte puncte în spatele acestora).