Real Sociedad a câștigat Cupa Spaniei în fața vecinilor basci de la Athletic Bilbao, scor 1-0. Finala trebuia să se desfășoare acum mai mult de 11 luni, dar a fost amânată din cauza pandemiei și dorinței de a juca cu fani în tribune.

Real Sociedad a câștigat Cupa SpanieiFoto: Captura YouTube

Așteptarea de 34 de ani a lui Real Sociedad pentru câștigarea Cupei Spaniei a luat sfârșit. Sâmbătă seara, aceștia au reușit să treacă de Athletic Bilbao, într-un derbi 100% basc.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Mikel Oyarzabal, din penalti, în minutul 63.

Real Sociedad a câştigat trofeul pentru a 3-a oară în istorie.

A fost pentruprima oară în istorie când Athletic Bilbao și Real Sociedad s-au înfruntat în ultimul act al Cupei Spaniei.

Bilbao nu a mai câștigat acest trofeu de 37 de ani, dar mai are o șansă chiar în acest an, când pe 17 aprilie joacă finala Cupei din actualul sezon, împotriva Barcelonei.

Meciul desfășurat sâmbătă a fost amânat aproape un an din cauza pandemiei, dar ulteriorambele echipe au cerut amânarea finalei pentru a putea juca cu fani în tribune. Chiar și la un an după declanșarea pandemiei, acest lucru părea imposibil, așa că meciul nu a mai putut suferi altă amânare.

Caseta meciului

Au jucat:

Athletic Bilbao: Unai Simon, De Marcos, Yeray, I. Martinez, Yuri (Capa, min.93), Berenguer (Villalibre, min.76), Vencedor (U. Lopez, min.68), D. Garcia (Vesga, min.76), Muniain, R. Garcia, Williams.

Real Sociedad: Remiro, Gorosabel (Elustondo, min. 93), Zubeldia, Le Normand, Monreal, D. Silva (Guevara, min.85), Zubimendi, Merino, Portu (Barrenetxea, min.89), Isak (C. Fernandez, min.89), Oyarzabal.

Goluri: 0-1, min.63: Oyarzabal.

Cartonașe galbene: D. Garcia (min.35), Martinez (min.62) pentru Real Sociedad, Merino (min.71) pentru Athletic Bilbao.

Cartonașe roșii: Niciunul.

Stadion: Stadionul La Cartuja, Sevillia.​

Aici poți vedea golul care a stabilit învigătoarea.