Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a făcut lumină în cazul unei eventuale plecări a lui Mirel Rădoi de la prima reprezentativă a României. Tricolorii au pierdut în Armenia (3-2), iar șansele de calificare la CM 2022 au scăzut dramatic. La finalul partidei de la Erevan, selecționerul a lansat ideea conform căreia și-ar putea da demisia.

Mirel RadoiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rămâne în continuare selecționer?

"Se bucură de suținerea Federaţiei. A fost o întâlnire în ziua sosirii din Armenia, miercuri, joi, s-a întâlnit cu Burleanu şi Stoichiţă. Au stat într-o întâlnire, o oră, două, şi a primit susţinerea celor doi, a federaţiei. Da, rămâne la naţională. Da, rămâne selecţionerul României.

I s-a cerut un material de analiză, pe care-l să-l furnizeze cu staff-ul lui. Să-şi analizeze fiecare faptele bune şi fiecare ce a făcut" - Andrei Vochin, la Telekom Sport.

"Jucătorii sunt ultimii vinovați"

"Jucătorii sunt ultimii vinovaţi de ce se întâmplă. Ei trebuie aduşi în starea de meci de care e nevoie. Deranjant pentru mine sau dezamăgitor e că în fiecare meci cel mai bun jucător a fost Niţă. El e constant. Mă uit pe cifre, le consult şi le las acolo.

Cu Macedonia de Nord a fost acea cădere, care s-a repetat şi cu Armenia, şi cu Irlanda de Nord, şi cu Norvegia, şi cu Daum. Au tot fost lucrurile astea şi întrebarea e: e o problemă fizică? Mentală?" - Andrei Vochin.

Ce spune Mihai Stoichiță

"Nu a fost vorba de o dorință de a pleca. Mirel a fost mai mult decât corect, a zis că acceptă orice decizie a Federației și că face asta pentru bine echipei naționale. Este un băiat corect, cinstit.

Concluzia e una singură, îl susținem în continuare. Trebuie să își facă ei o analiză, mă refer la oamenii din staff, să i-o dea lui Mirel, el să o sintetizeze și să o analizăm împreună, să reparăm tot ce s-a stricat" - Mihai Stoichiță, la Digisport.

Rezultatele înregistrate în ultima etapă din preliminarii:

Armenia vs România 3-2

Germania vs Macedonia de Nord 1-2

Liechtenstein vs Islanda 1-4

Clasament Grupa J:

1 Armenia (6-2 golaveraj) 9 puncte

2. Macedonia de Nord (9-4) 6

4. Germania (5-2) 6

4. România (5-6) 3

5. Islanda (4-6) 3

6. Liechtenstein (1-10) 0.

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.