Athletic Bilbao și Real Sociedad joacă sâmbătă finala Cupei Spaniei, meci ce trebuia să se desfășoare acum aproape un an. Pandemia de coronavirus și programul încărcat fac ca o finală programată pentru 18 aprilie 2020, să se desfășoare cu o întârziere de peste 11 luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ambele echipe au cerut amânarea finalei pentru a putea juca cu fani în tribune, dar acest lucru pare imposibil chiar și la mai mult de un an după declanșarea pandemiei. În aceste condiții meciul nu mai poate suferi altă amânare.

Este pentru prima oară în istorie când Atletic Bilbao și Real Sociedad se înfruntă în ultimul act al Cupei Spaniei.

Bilbao nu a mai câștigat trofeul de 37 de ani, în timp ce Sociedad de 34.

De menționat este și că amândouă echipele sunt de origine bască, lucru special, putând fi considerat un moment aproape unic pentru amândouă formațiile.

Atletic Bilbao a mai câștigat recent trofee, având două Supercupe în palmares în ultimii ani. Aceștia sunt actualii deținători ai Supercupei, câștigând trofeul și în 2015. De cealaltă parte, Real Sociedad nu a mai câștigat un trofeu de zeci de ani.

Duelul dintre Atletic Bilbao și Real Sociedad se va disputa sâmbătă de la ora 22:30, pe stadionul La Cartuja din Sevilla, conform Eurosport.

Bilbao va juca și finala Cupei de anul acesta, în compania celor de la FC Barcelona, pe 17 aprilie, pe același stadion din Sevilla.