​Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a declarat, joi, la Digi Sport, că actualul antrenor al primei reprezentative, Mirel Rădoi, trebuie să continue la naţională.

Anghel IordanescuFoto: HotNews / DP

“Cred că Mirel Rădoi trebuie să continue. Am credinţa că va putea îndrepta lucrurile şi că România poate termina pe locul doi. Putem câştiga în Macedonia, în Islanda şi putem bate Armenia, la Bucureşti. Nu ştiu dacă sunt pe placul multora cu declaraţia mea, dar Mirel cunoaşte cel mai bine situaţia şi problemele de la echipa naţională. Mai avem şanse la locul doi, de aceea spun că Mirel este important pentru echipa naţională, dar şi invers. Ştiu ceea ce spun, echipa naţională poate termina pe locul 2. Apoi, depinde cu cine şi unde vom juca barajul, dar şi unde vom juca al doilea baraj”, a spus Iordănescu.

România a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-2 (0-0), de echipa Armeniei, în etapa a III-a a Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii au fost conduşi cu 1-0, au condus cu 2-1 şi jucat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Puşcaş, din minutul 77, primind două goluri în trei minute, în finalul jocului.

După meci, Mirel Rădoi a declarat că se gândeşte să plece de la naţională.

Rezultatele înregistrate miercuri:

Armenia vs România 3-2

Germania vs Macedonia de Nord 1-2

Liechtenstein vs Islanda 1-4

Clasament Grupa J:

1 Armenia (6-2 golaveraj) 9 puncte

2. Macedonia de Nord (9-4) 6

4. Germania (5-2) 6

4. România (5-6) 3

5. Islanda (4-6) 3

6. Liechtenstein (1-10) 0.

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.