România a obținut doar trei puncte din primele trei meciuri disputate în preliminariile pentru CM din Qatar, iar selecționerul Mirel Rădoi a declarat după înfrângerea cu Armenia că se gândește inclusiv la demisie.

Mirel RadoiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mirel Rădoi, după Armenia vs România 3-2:

  • "După un început ezitant al nostru, au reușit să marcheze ei. Apoi am revenit, dar când aveam nevoie de atitudine și personalitate, ne-am relaxat crezând că nu mai pot reveni. Îmi pare rău pentru efortul depus de ei. Am primit goluri pe situații pe care le-am prevăzut. Mi-e imposibil să înțeleg la ce altceva se gândesc jucătorii decât la fotbal atunci când sunt în teren.
  • Noi facem cu totul altceva decât pregătim. La fiecare minge lungă a lor, am stat cu emoții. E peste puterea mea de înțelegere. Greșim deși sunt noțiuni tactice pe care le discutăm înainte. E un moment negativ pentru toată echipă, e un semnal de alarmă, n-ai cum să faci faultul ăla când ai cartonaș galben (n.r. - se referă la eliminarea lui Pușcaș). Chiar și așa, în loc să fim calmi mai departe, să încercăm să stăm cât mai sus, noi am primit două goluri.
  • Mi-e greu să-i înțeleg în momentul în care ajung 1 versus 1 cu atacanții sau cu mijlocașii lor de bândă și îi lăsăm să intre în interior, deși știm că nu trebuie. Cred că în seara asta au fost mai multe momente de blackout decât ce s-a întâmplat cu Macedonia. În vestiar, la final, le-am spus tot aceste lucruri. Parcă nu mai știau să joace fotbal pe final! Nu mai eram nici tehnici, așa cum se tot spune că suntem.
  • Noi, staff-ul, atât am putut în seara asta. Mi-e greu să cred ce va urma. Poate ceea ce încerc să discut cu ei nu ajunge clar la urechea lor. Pentru noi, staff-ul, e un semnal de alarmă dacă jucătorii nu răspund la indicațiile noastre. În momentul de față, am un impuls de demisie, îl am de când s-a terminat partida. Dar mai vreau să treacă o perioadă de timp ca să iau o decizie. Poate alți antrenori pot remedia lucrurile", a declarat Rădoi la ProX.

România nu a știut să gestioneze finalul de meci contra Armeniei, iar de la 2-1 pentru tricolori confruntarea a luat o întorsătură pe care nu mulți o anticipau. S-a încheiat 3-2 pentru armeni, iar situația din clasament pare deja una scăpată de sub control.

Armenia - România 3-2

  • Au marcat: Spertsyan '56, Haroyan '86, Barseghyan '89 (p) / Cicâldău '62, '72.
  • În minutul 77, George Pușcaș a fost eliminat.

De la ora 21:45

Germania - Macedonia de Nord

Liechtenstein - Islanda

Clasament:

1 Armenia 9 puncte (6-2) / 3 meciuri

2 Germania 6 (4-0) / două meciuri

3 Macedonia de Nord 3 (7-3) / două meciuri

4 România 3 (5-6) / 3 meciuri

5 Islanda 0 (0-5) / două meciuri

6 Liechtenstein 0 (0-6) / două meciuri.

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.