​Stadionul din Ghencea este aproape de inaugurare, pe arena bucureșteană urmând să se pregătească Macedonia de Nord la Euro 2020 (din vara acestui an). Costurile de întreținere sunt unele imense, după cum a anunțat Adrian Cefalan, directorul de investiții de la CNI.

Stadionul SteauaFoto: Captura YouTube

Costuri de întreținere uriașe

"Lunar? Păi, gazonul undeva la 10-12.000 de euro, iar restul, pe mentenanță, fără salariile personalului, cred că undeva la 90.000 sau 100.000 de euro.

Deci minimum un milion de euro pe an îți trebuie (n.r. pentru întreținerea stadionului)" - Adrian Cefalan, în cadrul emisiunii "Națiunea Stelistă".

Cel mai probabil, pe Stadionul din Ghencea va juca CSA Steaua. Arena va fi preluată de Ministerul Apărării.

"Va trebui ca Ministerul Apărării, ca să dau exemplul stadionului Steaua, să găsească o strategie prin care să atragă cât mai multe evenimente. Are deja exemplul Arenei Naționale, unde costurile anuale de întreținere sunt foarte ridicate.

MApN va decide dacă și FCSB va putea sau nu să evolueze acolo, dar cred că tot managementul unei astfel de arene trebuie să țină cont și de profitabilitate, înainte de alte lucruri", spunea Gică Popescu, la Telekom Sport, în urmă cu câteva săptămâni.

De la 30:32 poți vedea discuția despre costurile de întreținere: